Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Управління закупівлями



Поряд із такими функціями, як виробництво, складування та транс­портування, закупівельна діяльність є одною з ланок у послідовності процесів, за допомогою яких проекти та ресурси трансформуються в го­тову продукцію, яка задовольняє попит покупців.

Суть закупівельної діяльності докладно відображена на рисунку (рис. 5.9).

Рис. 5.9. Значення закупівельної діяльності

Таким чином, управління закупівлями буде полягати в (рис. 5.10):

Рис. 5.10. Суть управління закупівлями

На процес прийняття рішень про закупівлю впливає ряд чинників (рис. 5.11). При цьому треба зазначити, що до факторів-збудників, які визначають поведінку покупця, належать і фактори ситуаційного впливу: зміни в макросередовищі, зокрема, економічна ситуація в країні, рівень науково-технічного прогресу, зміна форми власності; зміни обставин у покупця, зокрема, зміни його фінансового стану, дії інших покупців, які можуть і стимулювати акт купівлі, і протидіяти його здійсненню.

Взагалі, прийняттю рішення про придбання передує порівняльна оцінка існуючих варіантів.

Рис. 5.11. Чинники, що впливають на закупівельну діяльність

Проте для проведення стратегічних закупівель необхідний більш ретельний моніторинг зовнішнього середовища й оцінка можливих ризи­ків (рис. 5.12).

Рис. 5.12. Моніторинг зовнішнього середовища

Значним успіхом при виконанні закупівельної діяльності є досяг­нення розумного компромісу стосовно витрат і сервісу (рис. 5.13).

Рис. 5.13. Процес ухвалення рішень щодо закупівель

Варто пам’ятати, що стрімкий розвиток сучасних підприємств, інтеграція у світову економіку та вихід на зовнішні ринки характеризується взаємовідносинами з постачальниками, які знаходяться за межами держави. Це означає ускладнення бізнес-процесів служб постачання, які тісно пов’язані з оподатковуванням, проходженням митних процедур, взаєморозрахунками в різних валютах.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 763 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...