Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Радіоімунний аналіз (РІА)



Всю функцію щитоподібної залози можна визначити за допомогою радіоімунного аналізу:

1) тиреоїдині гормони — загальний тироксин (зТ4), вільний тироксин (вТ4), трийодтиронін (Т3), тиреоглобулін (ТГ);

2) гіпофізарний гормон — тиреотропний гормон (ТТГ);

3) антитиреоїдні антитіла — до тиреоглобуліну (АтТГ), до мікросомальної фракції (АтМС);

4) транспортні протеїни — тироксинзв'язуючий глобулін (ТЗГ).

Техніка проведення радіоімунних досліджень тиреоїдних гормонів практично така ж, як і визначення гормонів інших залоз ендокринної системи і біологічно активних сполук. Для визначення рівня тиреоїдних гормонів застосовують тест-набори різних фірм.

Оцінка результатів РІА проводиться за рівнем визначених вищеперерахованих гормонів. Для діагностики раку та оцінки його лікування, виявлення рецидиву, метастазів у післяопераційний період і після радіойодтерапії застосовують комплексне радіоімунне дослідження пухлинних маркерів: ТГ, РЕА, феритину, р2-МГ.

Серед численних радіонуклідних методик in vitro найоб'єктивнішими для оцінки функціонального стану щитоподібної залози та індивідуального тиреоїдного статусу є визначення рівнів Т4, Т3 і ТТГ в сироватці крові, а також АтТГ і АтМС при автоімунному тиреоїдиті.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 1889 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...