Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Перетворювач коду в напругу



Приклад схеми перетворювача двійкового коду в напругу представлений на рис. 5.

Рис. 5. Схема перетворення двійкового коду в напругу.

Ця схема основана на принципі сумування струмів, пропорційних вазі розряду двійкового коду. Ключі Кл 0, Кл 1, …, Кл n–1 цієї схеми керуються від тригерів лічильника або регістра, з якого знімається перетворюваний код. При нульових значеннях розрядів перетворюваного коду ключі відкриті, при одиничних – закриті. Резистори R і r в цій схемі еталонні, причому R >> r. Джерело живлення даної схеми стабілізоване. Струми І 0, що проходять по резисторам R, створюють на резисторах r, 2 r, 4 r, … падіння напруги U вих, пропорційне перетворюваному двійковому коду. Завдяки тому, що опори на резисторах r, 2 r, 4 r, … подвоюються в залежності від ваги розряду, що приєднує струм І 0, напруга на виході буде пропорційна значенню перетворюваного коду. Наприклад, число розрядів n = 3; перетворюваний код 1012 = 510. За умовою, R >> r, тому вважаємо, що І 0 однаковий в усіх розрядах: U вих = І 0(21 · r + 20 · r + r) + І 0 r = 5 · І 0 r.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 452 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...