Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Передмова. - наведенні прикладів вирішення певних проблемних ситуацій з практичного досвіду бухгалтерів і позицій науковців щодо спірних моментів організації



- наведенні прикладів вирішення певних проблемних ситуацій з практичного досвіду бухгалтерів і позицій науковців щодо спірних моментів організації бухгалтерського обліку.

В основі цих позицій - результати досліджень науковців Житомирської бухгалтерської наукової школи. Причому, основоположною серед них є те, що бухгалтерський облік - це єдина інформаційна система, а тому недоцільним є виділення окремо фінансового, управлінського та податкового обліку.

Ми зробили спробу: звести в єдину систему знання про організацію бухгалтерського обліку; зібрати й обгрунтувати їх правильність для бухгалтерської практики; систематизувати результати власних наукових досліджень; привернути увагу практиків і теоретиків до подальшої розробки питань організації бухгалтерського обліку.

Бухгалтерський облік є на кожному підприємстві, але постає питання: чому досить велика кількість підприємств на сучасному етапі господарювання функціонує неефективно? Відповідь одна: першопричиною є відсутність наукової організації бухгалтерського обліку.

Причому, вміння орієнтуватися в бухгалтерському обліку необхідне сучасному підприємцю не менше, ніж штурману знання навігації, навіть за наявності на кораблі лоцмана. Тому, щоб не розгубитися у бурхливому морі сучасного бізнесу, необхідно опанувати облікові знання і не зупинятися на досягнутому. Знаючи організацію бухгалтерського обліку можна ефективно господарювати. Саме ці знання представлено для Вас у підручнику.

Дане видання в однаковій мірі стане корисним для головних і рядових бухгалтерів, керівників і власників підприємства, а також представників контролюючих органів, які повинні контролювати стан організації бухгалтерського обліку і розробляти та пропонувати заходи щодо його покращання.

Автори сподіваються, що цей підручник стане для його читачів початковою або черговою сходинкою на шляху до набуття майстерності у сфері бухгалтерського обліку.

Ф.Ф. Бутинець д.є.н., професор,

1 1 Заслужений діяч науки і техніки

Житомир, серпень 2005 р.


       
   
 
 

QCHOBH ОРГАНІЗАЦІЇ БУХГАЛТЕРСЬКОГО \ ОБЛІКУ \ГЕМА 1. Бухгалтерський обліку сцстемі економічних відносин ТЕМА 2. Організація економічної політики_____ \ підприємства

ТЕМАЩ Організація бухгалтерського обліку V на \ підприємстві

ТЕМА 4УОрганізацщоблікового
процесу
\ на підприємстві




"^


ТЕМА 5. \ Загальні \ засади організації бухгалтерськогслуоюби

ТЕМА 6. Організація podbtmu
бухгалтерської^_____ слуою^и

ТЕМА 7. Організація^діловодстватпа
документування "врсподарськш,
операцій
\ %,

ТЕМА 8. Організація документо­
обігу___________ підприємства

ТЕМА 9. Організація внутрішньо­
госпо дарського___ контролю

ТЕМА 10. Організація юриди відповідальності

ТЕМА 11. Організація захисту
інформації підприємства


Тема 1. Бухгалтерський облік и системі економічних, відносин


Тема 1





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 270 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...