Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Масла іншого призначення



1. ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ ПРО МАСТИЛЬНІ МАТЕРІАЛИ

1.1. Роль мастильних матеріалів у використанні машин

1.2. Аспекти проблеми поняття про тертя і його види

1.3. Призначення мастильних матеріалів та пред'явлені до них вимоги

1.4. Класифікація мастильних матеріалів

1.1. Роль мастильних матеріалів у використанні машин

Процес технічного переозброєння енергонасиченою і високопродуктивною технікою, що відбувається в усіх галузях народного господарства України, нерозривно зв’язаний з розробленням і застосуванням нових сортів мастильних матеріалів, що забез­печують надійну і довговічну роботу машин і механізмів. Одночасне застосування нових сортів масел вимагає вишуку­вання оптимальних режимів їхнього використання. Ці задачі можна вирішити тільки за умови оволодіння знаннями з хімії і технології мастильних матеріалів, обліку реальних умов роботи машин і науково обґрунтованому виборі режимів використання мастильних матеріалів.

Великий внесок у розвиток вітчизняної науки у цій галузі внесли праці російських учених Н.И. Черножукова, С.Е. Крейна, К.К. Папок, К.С. Рамайя, Г.В. Виноградова, Б.В. Лосікова, Е.Г. Семенідо і багатьох інших. За їхньої участі були створені мастила нових сортів і присадки до них, розроблені нові методи і прилади для оцінювання експлуатаційних властивостей олій, вивчений вплив хімічного складу на їхню якість, досліджені процеси окислювання і впливу цих продуктів на роботу двигуна.

Розвиток виробництва нових мастил нерозривно пов’язаний з працями із теорії і конструювання двигунів і машин учених академіків В.Н. Болтонского й Е.А. Чудакова, професорів Д.Н. Вирубова, А.С. Орлина, М.М. Вихерта, И.М. Леніна та ін.

У зв’язку з різноманіттям моделей двигунів і різних умов експлуатації питання розробки, підбору і використання мастиль­них матеріалів для забезпечення високої експлуатаційної надійності та довговічності є досить важливими й одночасно складними. У зв’язку з цим знання питань законо­мірностей поводження моторних олій у взаємозв’язку з харак­тером роботи і технічним станом двигунів є важливою задачею для створення нових перспективних сортів олій.

Професор К.К. Папок обґрунтував думку і вніс істотний вклад у розвиток нової науки – хімотології, що повинна об’єд­нати цілу низку суміжних наук, щоб прискореними темпами вирішувати питання ефективного використання техніки.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 433 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...