Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Електрошлакове зварювання. 5 Зварювання електронним променем у вакуумі



5 Зварювання електронним променем у вакуумі

6 Холодне зварювання тиском

7 Зварювання тертям

8 Плазмове зварювання

1 Індукційне зварювання

Індукційне зварювання виконують нагріванням металу до плас­тичного стану або до оплавлення за допомогою індукційних стру­мів середньої (2...10 кГц) або високої (70...500 кГц) частоти з на­ступним стисканням деталей. Найчастіше цей спосіб застосовують для виготовлення зварних труб з подовжнім прямим або спіраль­ним швом і армування твердими сплавами різального інструменту.

    Рисунок 1 - Схема індукційного зварювання труб: 1 — труба; 2 — індуктор; 3 — сердечник; 4 — обтискні ролики. Рисунок 2 - Схема контактного зварювання труб: 1 — труба; 2 —ковзні контакти; 3 — сердечник; 4 — обтискні ролики.

Індукційними струмами високої частоти зварюють труби різних діаметрів—від кількох міліметрів до 1600 мм при товщині стінок 0,1...16 мм. Перевагою цього методу зварювання є можливість зва­рювати труби з гарячекатаної, не очищеної від окалини заготовки, що неможливо при контактному зварюванні або контактним під­веденням струмів високої частоти.

2 Дифузійне зварювання у вакуумі

Дифузійне зварювання грунтується на взаємній дифузії кон­тактуючої пари металів, що перебувають у вакуумі 133-10-3— 133-10-5 Па або в атмосфері інертних захисних газів, нагрітих до 400...1300 °С і стиснутих до 10...20 МПа. Нагріваються вироби ін­дукційними струмами високої частоти, електронним променем, кон­тактним та іншими способами.

Дифузійним зварюванням з'єднують однорідні і різнорідні ме­тали та їхні сплави і металокерамічні вироби з металами. Основна перевага цього способу зварювання—виготовлення міцного з'єд­нання без помітних змін фізико-механічних властивостей зварюва­них з'єднань у зоні зварювання.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 910 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...