Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Результати оформіть у вигляді таблиці



Номер документу Назва робочого документу Стадія застосування (або використання)
1. Договір на аудиторську перевірку  
2. Загальний план аудиту  
3. Робоча програма аудиторської перевірки  
4. Документація аналізу й оцінки системи бухгалтерського обліку  
5. Документація оцінки внутрішнього контролю  
6. Документація оцінки аудиторського ризику  
7. Баланс  
8. Звіт про прибутки і збитки  
9. Звіт про рух грошових коштів  
10. Звіт про власний капітал  
11. Примітки до фінансової звітності  
12. Опис облікової політики підприємства  
13. Акт виконання робіт  
14. Пояснювальна записка від керівника про достовірність і повноту на­даної аудитору інформації  
15. Аудиторський висновок  
16. Аудиторські тести  
17. Акти звірки  
18. Копія статуту підприємства-клієнта  
19. Копія установчої угоди  

Продовження таблиці

20. Протокол загальних зборів акціонерів  
21. Звіт аудитора перед замовником  
22. Інформація про розподіл дивідендів  
23. Інформація про використання методів оцінки запасів  
24. Витяг із висновку внутрішнього аудиту  
25. Інформація попереднього незалежного аудиту  

3. Використовуючи наведену таблицю, проаналізуйте подані види ауди­торських висновків і умови їх видачі. Віднесіть необхідні умови до відповідного виду аудиторського висновку.

Види аудиторських висновків   Умови їх видач
Безумовно-позитивний За умови наявності не фундаментальної невпевненості та незгоди
Умовно-позитивний Якщо дотримані такі умови: - аудитор отримав вичерпну інформацію і пояснення, необхідні для проведення аудиту; - надана інформація є достатньою для відображення реального стану суб'єкта перевірки; - є адекватні дані з усіх питань, суттєвих з погляду достовірності та повноти змісту інформації; - фінансову документацію складено згідно з прийнятою суб'єктом перевірки системою бухгалтерського обліку, яка відповідає існуючим законодавчим і нормативним вимогам; - звітність ґрунтується на достовірних облікових даних, які не містять протиріч; - форма звітності відповідає затвердженій у встановленому порядку
Відмова від висловлення думки При наявності фундаментальної невпевненості
Негативний При неможливості на підставі наведених аргументів сформулювати висновок про стан справ у клієнта

4. Використовуючи таблицю, яку наведено нижче, проаналізуйте подані обставини, що є умовами видачі різних видів ауди­торських висновків. Вкажіть вид аудиторського висновку за наявності наведених умов.

Обставини аудиторської перевірки Вид аудиторського висновку
Обмеження обсягу аудиторської перевірки за умов несуттєвого впливу неперевірених сфер обліку на фінансову звітність підприємства  
Обмеження обсягу аудиторської перевірки за умов суттєвого впливу неперевірених сфер обліку на фінансову звітність підприємства  
Незгода з управлінським персоналом щодо облікових рішень, що суттєво впливають на фінансову звітність підприємства  
Незгода з управлінським персоналом щодо облікових рішень, що несуттєво впливають на фінансову звітність підприємства  

5. Визначте, який висновок може скласти аудитор у поданих нижче ситуаціях (завдання виконують студенти спеціальності «облік і аудит»).

Ситуація 1. На момент перевірки на підприємстві, на якому проводиться аудит, завершується дія довгострокових будівельних контрактів-договорів. Наслідком можуть бути збитки, фактичний розмір яких визначити неможливо, оскільки діють певні факто­ри (підвищення продуктивності праці), що можуть значно змен­шити їх суму. Порушень та помилок в обліку та звітності не вияв­лено.

Ситуація 2. Підприємству, яке перевіряється, пред'явлено судовий позов одним з його постачальників у зв'язку з пору­шенням договору постачання з вимогою компенсації усіх завданих збитків, суму яких реально визначити на даний момент не­можливо. Інших порушень та відхилень не встановлено.

Ситуація 3. Підприємство, що перевіряється, має у своєму складі філію, яка ліквідується. Філія є юридичною особою. Ре­зерви для покриття заборгованості філії підприємством забезпе­чені не були, головне підприємство за результатами перевірки є неплатоспроможним.

Ситуація 4. На підприємстві встановлено крадіжку грошей з каси в сумі 100 грн. Інших порушень та відхилень не встанов­лено.

Ситуація 5. На підприємстві встановлено, що витрати в сумі 251017 грн., які були здійснені в першій половині січня наступ­ного за звітним року, відображені по дебету рахунку 23 "Незавершене виробництво" в грудні звітного року. Інших порушень та відхи­лень не встановлено.

Ситуація 6. У момент перевірки фінансової звітності аудиторською фірмою було виявлено такі порушення і недоліки: в деяких випадках мала місце видача авансу під звіт особам, що заборгованість підприємству за попередньо виданими сумами; працівникам підприємства було надано у звітному періоді безвідсоткові позики на індивідуальне житлове будівництво на суму 1,5 млн. грн; за звітний період підприємство заборгувало Пенсійному фондові 30 тис. грн; інших порушень не виявлено.

Ситуація 7. У процесі аудиту аудитор виявив такі пору­шення і недоліки: підприємство у звітному році не виконало низку договорів постачання сировини і матеріалів. До нього пред'явлено позов у господарський суд на суму 10 тис. грн.; внаслідок інвентаризації каси аудитор у присутності касира і головного бухгалтера підприємства виявив нестачу в сумі 42 грн. 50 коп.; у звітному періоді було ліквідовано зношений верстат за початковою
вартістю 25 тис. грн., нараховано знос на суму 24 тис. 900 грн. Металобрухт
від ліквідації верстата не оприбуткований на складі та не реалізований. За
попередньою оцінкою вартість металобрухту становить 180 грн.

Ситуація 8. Під час аудиторської перевірки аудитором виявлено такі недоліки: за звітний період акціонерне товариство випустило акцій на суму 10 тис. гри. Частину викуплених акцій у кількості 600 шт. на суму 6 тис. грн. продали іншим акціонерам, а інші акції на суму 4 тис. грн. анулювали. Розмір статутного (акціонерного) капіталу в балансі та звіті про власний капітал на кінець звітного періоду залишився без зміни; підприємство впродовж звітного періоду змінювало методи нарахування амортизації; в бухгалтерському обліку безпідставно віднесено у звітному періоді на витрати господарські операції, пов'язані з адміністративним управлінням на суму 300 тис. грн.; інші порушення не мають суттєвого впливу на достовірність фінансової звітності.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 1483 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...