Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Правове регулювання морського транспорту



Кілька регламентів і директив ЄС спрямовані на забезпечення дії принципів вільного надання послуг, вільного пересування працівників стосовно до діяльності підприємств морського транспорту, працевлаштуванню й зайнятості моряків держав-членів. Взаємодія й взаємне «переплетення» різних напрямків політики ЄС демонструє Регламент 4056/86 від 22 грудня 1986 р., присвячений застосуванню до підприємств морського транспорту положень антимонопольного законодавства ЄС, сформованого в рамках політики захисту конкуренції.

Немаловажне значення для регулювання морського транспорту сьогодні має Директива 98/18/ЄС від 17 березня 1998 р. про правила й стандарти безпеки для пасажирських суден.

Кілька регламентів і директив ЄС спрямовані на забезпечення дії принципів вільного надання послуг, вільного пересування працівників стосовно діяльності підприємств морського транспорту. Взаємодія і взаємне переплетення різних напрямків політики ЄС у цьому питанні демонструє Регламент № 4056/86 від 22 грудня 1986, Присвячений застосуванню до підприємств морського транспорту положень антимонопольного законодавства ЄС, сформованого в рамках політики захисту конкуренції.

6. Правове регулювання повітряного транспорту

Повітряний транспорт - сучасний, самий швидкісної й далекодіючий вид транспорту. Він найбільш придатний для трансграничних перевезень і широко використовується в цій сфері. Правовий режим повітряних перевезень, як і правовий режим морських перевезень, багато в чому визначається сьогодні міжнародним правом. Найбільш важливий міжнародний документ у сфері повітряного права - Чиказька конвенція про міжнародну цивільну авіацію 1944 р., у якій заріплені принципи співробітництва держав в галузі міжнародних польотів, перевезень вантажів і пасажирів. Конвенцією була також заснована Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО), з якої ЄС сьогодні проводить активне співробітництво в різних питаннях.

Ряд регламентів присвячені регулюванню конкуренції на ринку авіапослуг Союзу. Установлено пільговий режим злеттів і картелів авіакомпаній, частина з яких звільняється від обмежень і заборон ст. 101 і 102 ДФЄС.

23 липня 1992 р. Співтовариством були прийняті два найважливіших документи в сфері регулювання повітряного транспорту — Регламент 2407/92 про ліцензування транспортних авіакомпаній і Регламент 2408/92 про доступ транспортних авіакомпаній Союзу на авіалінії усередині Союзу.

7. Правове регулювання змішаних перевезень

Директива 92/106/ЄЄС від 7 грудня 1992 р. про установу загальних правил для деяких видів змішаного перевезення вантажів між державами.

Союз всіляко заохочує розвиток транспортної інфраструктури саме в сфері змішаних перевезень. Так, 1 жовтня 1998 р. Радою був прийнятий Регламент 2196/98 щодо надання Союзом фінансової допомоги для проведення заходів інноваційного характеру з метою розвитку змішаного транспорту, що заснував систему грантів Союзу в сфері модернізації даного типу перевезення вантажів. ЄС оплачується до 30% вартості проекту в цій області.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 661 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...