Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Напрям обертання



Якщо ескіз побудований на плоскій грані деталі, то його, зазвичай, потрібно обертати в одному напрямі (якщо елемент приклеюється, те назовні щодо поверхні деталі, якщо вирізується – усередину). Цей напрям автоматично визначається системою як Прямий і відображається на фантомі у вікні моделі у вигляді стрілки.

Вибрати напрям обертання – Прямий чи Зворотній, – можна, включивши відповідну опцію діалогу. При виборі прямого напряму обертання буде відбуватися за стрілкою, а при виборі зворотнього напрямку – у протилежну від стрілки сторону.

Іноді (особливо при побудові основи деталі) елемент потрібно обертати в обох напрямах відносно площини ескізу.

Можете вибрати опцію Два напрями. У цьому випадку обертання буде відбуватися в обидва боки.

Ще один варіант – Середня площина. Його вибір означає, що обертання буде відбуватися в обидва боки симетрично щодо площини ескізу.

Кут обертання

Після вибору напряму потрібно задати кут, на який буде відбуватися обертання.

Якщо було обране обертання в двох напрямах, то кут потрібно ввести двічі – для прямого і зворотнього напряму.

Якщо був обраний варіант Середня площина, то кут задається один раз. При цьому він розуміється як загальний кут (тобто в кожну сторону відкладається його половина).

Вкладка Параметри тонкої стінки

У цій вкладці можна, при необхідності, задати параметри тонкостінного елемента обертання.

Створити тонку стінку

Включити цю опцію слід тоді, коли необхідно створити (приклеїти, вирізати) тонкостінний елемент, поверхня якого є слідом обертання контура ескіза.

Після її ввімкнення стають доступними інші опції вкладки.

Якщо контур в ескізі перерізу не замкнутий і обрано побудову тороїда, то опція Створити тонку стінку включена за замовчуванням, і виключити її неможливо (тому що може бути побудований тільки тонкостінний елемент).

Напрям тонкої стінки

При формуванні тонкої стінки матеріал додається до поверхні обертання (чи вирізується поруч з поверхнею обертання).

Вказати напрям додавання (вирізання) матеріалу – Назовні чи Усередину, – можна, включивши відповідну опцію діалогу.

Можна вибрати опцію Два напрями. У цьому випадку додавання (вирізання) матеріалу буде відбуватися в обидва боки.

Ще один варіант – Середня площина. Його вибір означає, що додавання (вирізання) матеріалу буде відбуватися в обидва боки симетрично щодо поверхні обертання.

Товщина

У це поле вводиться товщина стінки.

Якщо вибране створення тонкої стінки в двох напрямах, то товщину потрібно ввести двічі (для напрямку усередину і назовні).

Якщо поверхня елемента обрана як середня площина тонкої стінки, введене значення товщини вважається загальним (у кожну сторону відкладається його половина).





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 246 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.018 с)...