Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 29. Правове регулювання ведення державного земельного кадастру



1. Визначення поняття, головне призначення та основні завдання ведення державного земельного кадастру.

2. Центральні і територіальні органи виконавчої влади та їх повноваження щодо ведення державного земельного кадастру.

3. Склад відомостей державного земельного кадастру: геодезична та картографічна основа кадастру; державний кадастровий реєстратор.

4. Об’єкти земельного кадастру та вимоги до відомостей про них: про державний кордон; про землі в межах територій адміністративно-територіальних одиниць; про обмеження у використанні земель; про земельні ділянки; кадастровий номер земельної ділянки; про цільове призначення земельних ділянок.

5. Відомості державного земельного кадастру стосовно: кадастрового зонування; кадастрових зйомок; бонітування ґрунтів; економічної оцінки земель; грошової оцінки земельних ділянок; державної реєстрації земельних ділянок; обліку кількості та якості земель; про угіддя земельної ділянки.

6. Основні вимоги щодо ведення державного земельного кадастру: підстави внесення відомостей до земкадастру, статус відомостей та обов’язковість їх внесення в держземкадастру.

7. Законодавчі вимоги щодо документів, які надають підстави для внесення відомостей в земельний кадастр.

8. Оприлюднення відомостей державного земельного кадастру та порядок користування відомостями кадастру.

Тема 30. Правові засади економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель

1. Загальна характеристика і зміст заходів економічного стимулювання використання та охорони земель.

2. Організаційно-правові засади поліпшення стану земель згідно з державними та регіональними програмами.

3. Плата за землю та її вплив на раціональне використання та ефективну охорону земельних ресурсів: звільнення від плати за земельні ділянки, що перебувають у стадії сільськогосподарського освоєння або поліпшення їх стану згідно з державними та регіональними програмами.

4. Надання податкових і кредитних пільг громадянам та юридичним особам, які здійснюють заходи, передбачені загальнодержавними та регіональними програмами використання і охорони земель.

5. Державна і місцева бюджетна підтримка громадян та юридичних осіб щодо відновлення попереднього стану земельних ділянок, порушених не з їх вини.

6. Компенсація зниження доходу власників землі та землекористувачів внаслідок тимчасової консервації деградованих і малопродуктивних земель.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 615 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...