Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимірювання ступеня поляризації лазерного випромінювання



Робоча середа He-Ne лазера є ізотропною. Проте її випромінювання плоско поляризоване. Поляризація випромінювання викликана тим, що вікна газорозрядної трубки орієнтовані під кутом Брюстера до оптичної вісі системи. В цьому випадку це означає, що випромінювання, вектор якого лежить в площині падіння, пройде крізь вікна трубки без втрат. Випромінювання ж, вектор якого перпендикулярний площині падіння, частково вийде за межі трубки. Зазвичай, в резонаторі генерується випромінювання, втрати якого мінімальні, тобто в даному випадку – це плоскополяризоване випромінювання, вектор якого лежить в площині падіння на вікна трубки.

Якщо на аналізатор (поляризаційну призму чи поляризаційний фільтр) падає випромінювання, площина світових коливань якого складає кут з головною площиною аналізатора, то залежність пропущеного ним світла від кута повороту має вигляд:

, (3)

де – інтенсивність падаючого світлового пучка.

Схема досліду зображена на рис. 5. Випромінювання He-Ne лазера, проходячи крізь поляризаційну призму (1), попадає на фотодіод (2) і реєструється прибором (3).

Рис. 5.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 362 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...