Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок відкриття рахунків у банках. Документальне оформлення та облік операцій на рахунках у банках



Для відкриття поточного рахунка в банку суб’єкт господарю­вання подає до самостійно обраної банківської установи такі до­кументи:

1) заяву про відкриття рахунка;

2) засвідчену копію свідоцтва про державну реєстрацію СПД;

3) засвідчену копію зареєстрованого статуту;

4) копію документа про взяття підприємства на податковий облік;

5) довідки про реєстрацію в органах Пенсійного фонду та фондах соціального страхування;

6) картку зі зразками підписів осіб, уповноважених підпису­вати розрахункові документи, та відбитками печатки під­приємства.

Безготівкові розрахунки проводяться з ви­користанням таких первинних документів (форм безготівкових розрахунків): платіжні доручення, платіжні вимоги-доручення, платіжні вимоги, розрахункові чеки, заяви на акредитив, виписки банку з поточного рахунка. У касових та розрахункових докумен­тах не допускаються виправлення. Неправильно заповнений бланк такого документа анулюється і складається новий.

Для обліку операцій на рахунках у банках використовується рахунок:

1) 31 "Рахунки в банках" – балансовий, основний, активний, грошовий, відноситься до групи рахунків господарських засобів, за дебетом відображається зарахування грошових коштів на рахунки в банках, за кредитом – списання кош­тів з банківських рахунків підприємства, сальдо дебетове, означає залишок грошових коштів на рахунках у банках, відображається в II розділі активу балансу, він має такі субрахунки:

311 «Поточні рахунки в національній валюті»;

312 «Поточні рахунки в іноземній валюті»;

313 «Інші рахунки в банку в національній валюті»;

314 «Інші рахунки в банку в іноземній валюті».

Таблиця 7.2

Бухгалтерські записи за операціями на рахунках у банках





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 739 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...