Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Принцип



Ідея виклику віддалених процедур полягає у розширенні добре відомого і зрозумілого механізму передачі управління і даних усередині програми, що виконується на одній машині, на передачу управління і даних через мережу. Засоби віддаленого виклику процедур призначені для полегшення організації розподілених обчислень і створення розподілених клієнт-серверних інформаційних систем. Найбільша ефективність використання RPC досягається в тих додатках, в яких існує інтерактивна зв'язок між віддаленими компонентами з невеликим часом відповідей і відносно малою кількістю переданих даних. Такі додатки називаються RPC-орієнтованими.

Характерними рисами виклику віддалених процедур є:

· Асиметричність, тобто одна з взаємодіючих сторін є ініціатором;

· Синхронність, тобто виконання викликає процедури призупиняється з моменту видачі запиту і відновлюється тільки після повернення з викликається процедури.

· Реалізація віддалених викликів істотно складніше реалізації викликів локальних процедур. Можна визначити такі проблеми і завдання, які необхідно вирішити при реалізації RPC:

· Так як викликали і викликають процедури виконуються на різних машинах, то вони мають різні адресні простори, і це створює проблеми при передачі параметрів і результатів, особливо якщо машини перебувають під управлінням різних операційних систем або мають різну архітектуру (наприклад, використовується прямий або зворотний порядок байтів). Так як RPC не може розраховувати на поділювану пам'ять, то це означає, що параметри RPC не повинні містити покажчиків на клітинки нестекової пам'яті і що значення параметрів повинні копіюватися з одного комп'ютера на інший. Для копіювання параметрів процедури і результату виконання через мережу виконується їх серіалізація.

· На відміну від локального виклику виклик віддалених процедур обов'язково використовує транспортний рівень мережної архітектури (наприклад TCP), проте це залишається прихованим від розробника.

· Виконання викликаючої програми і викликаючої локальної процедури в одній машині реалізується в рамках єдиного процесу. Але в реалізації RPC беруть участь як мінімум два процеси - по одному в кожній машині.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 166 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...