Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Робота з програмою архівації Backup



Виконувати архівацію всіх даних на комп'ютері майже ніколи не потрібно, так як при виході з ладу жорсткого диска можна досить швидко зробити інсталяцію ОС і основного прикладного ПЗ. Тому слід архівувати лише створювані користувачами файли (документи, бази даних і т. п.) і файли конфігурації додатків. Розумний вибір об'єктів для резервного копіювання заощадить загальний час і ресурси архівації.

Перша сторінка майстра програми архівації Backup

При першому запуску програма архівування Backup ("Пуск" / "Програми" / "Стандартні" / "Службові" / "Архівація даних") запускається в режимі майстра. На цьому занятті робота програми Backup Windows в режимі майстра вивчатися не буде. Натисніть посилання "Розширений режим", а потім перейдіть на вкладку "Архівація" - на екрані відобразиться деревоподібне меню для вибору даних, що архівуються.

Вкладка "Архівація" у вікні програми Backup Windows

На цій вкладці необхідно вибирати файли і папки, які повинні бути заархівовані. Коли вибирається певна папка (диск), Backup автоматично позначає до архівації всі файли чи папки всередині неї. При цьому прапорець позначки буде синього кольору. Якщо потрібно виключити якісь файли чи папки з уже відзначених, клацніть на пов'язаний з ними прапорець і зніміть позначки про включення. При цьому у батьківської папки прапорець позначки змінить колір з синього на сірий, що означає не стовідсотковий вибір вмісту всередині папки. Використовуючи папку "Мережеве оточення", можна включити в процес архівації дані з інших комп'ютерів мережі.

Зліва в нижній частині вікна потрібно задати ім'я файла-архіву та вибрати місце його збереження. Файли-архіви, створювані програмою Backup, можуть бути розміщені на будь-яких носіях інформації, таких як жорсткі диски, записувані компакт-диски у форматах СD і DVD, накопичувачі на змінних картриджах (Zip, Jaz) і на магнітній стрічці. При цьому розмір файлу-архіву буде обмежуватися місткістю використовуваного носія. Тому доцільно в мережевій інфраструктурі виділити спеціальний сервер з великим об'ємом дискового простору для зберігання архівів.

Після того як задані носій і ім'я архіву, обрані всі необхідні файли і папки для резервного копіювання, клацніть кнопку "Архівувати" для завдання параметрів архівації та запуску самого процесу. З'явиться вікно "Відомості про завдання архівації".

Вікно "Відомості про завдання архівації" програми Backup Windows

У цьому вікні можна задати опис архіву і мітку носія. Якщо буде обрано варіант "Дозапісать цей архів до даних носія" (за замовчуванням), то значення з текстового поля, де задається мітка носія, не використовується, і вона залишиться колишньою. Це вікно містить кнопки "Архівувати", "Додатково", "Розклад" і "Скасувати". Якщо натиснути кнопку "Архівувати", то запуститься процес архівації. Але до цього можна налаштувати додаткові параметри та розклад архівації, натиснувши відповідні кнопки.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 520 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...