Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Установка і використання технології тіньового копіювання томів



На сервері під управлінням ОС Windows Server 2003 бажано розмістити загальні папки, для яких хочете використовувати тіньові копії, на окремому томі. Це вбереже від заповнення тіньовими копіями дискового простору і від зниження пропускної здатності засобів введення-виведення в результаті копіювання тих загальних папок, для яких функція тіньового копіювання не потрібна.

Для активізації створення тіньових копій на томі у вікні його властивостей перейдіть на вкладку "Тіньові копії".

На цій вкладці слід вибрати те, для загальних папок якого будуть створюватися тіньові копії. При великому завантаженні файлового сервера доцільно зберігати тіньові копії на окремому томі, який би розміщувався на іншому жорсткому диску. Це підвищить продуктивність сервера.

Вкладка "Тіньові копії" вікна властивостей диска

За замовчуванням тіньові копії зберігаються на тому ж диску, де зберігаються загальні папки. При цьому встановлюються такі налаштування:

• максимальний розмір місця для зберігання тіньових копій дорівнює 10% від загального простору диска;

• автоматично проводити копіювання з понеділка по п'ятницю о 7 ранку і о 12 ночі;

• створюється перша тіньова копія.

Для зміни налаштувань тіньових копій томи, відмінних від заданих за замовчуванням, виберіть потрібний том зі списку і натисніть кнопку "Параметри".

Вікно налаштування параметрів тіньового копіювання тому

Якщо ви вирішили змінити розклад створення тіньових копій, натисніть кнопку "Розклад": з'явиться вікно, представлене на рис. для його налаштування.

Вікно налаштування розкладу тіньового копіювання тому

Після виконаних налаштувань натисніть кнопку "Включити" - почнуть створюватися тіньові копії загальних папок на заданому томі. Тепер, якщо звернутися через контекстне меню до властивостей файлів, що зберігаються у спільних папках, з'явиться спеціальна вкладка "Попередні версії". Ця вкладка буде доступна у вікні властивостей файлу, тільки якщо ви звернулися до спільної папки як до мережного ресурсу (наприклад, UNC-шлях)!

Вкладка "Попередні версії" у вікні властивостей загальної папки

Внизу вкладки є три кнопки, що дозволяють здійснювати різні дії з копіями файлу:

• "Показати" - дозволяє переглянути обрану копію файлу;

• "Копіювати" - дозволяє копіювати обрану копію файлу в нове розташування;

• "Відновити" - дозволяє відновлювати обрану копію файлу поверх поточної версії файлу.

Далі розглянемо випадок, коли файл був видалений і потрібно його відновлення з тіньової копії. Так як об'єкт "файл", на якому можна клацнути правою кнопкою миші, у загальній папці в цьому випадку відсутня, необхідно звернутися до властивостей папки, де є така ж вкладка "Попередні версії". Натиснувши кнопку "Показати", можна переглянути, які файли і папки містилися в ній на вибраний момент часу. Звідси можна відновити видалений файл в будь-яке місце, в тому числі і в колишню папку.

Як бачимо, процедура відновлення файлу з тіньової копії - досить проста і швидка операція для користувачів. Але слід пам'ятати, що технологія тіньового копіювання не є стовідсотковим рішенням задачі забезпечення збереження даних. Вона вирішує проблему швидкого відновлення спільно використовуваних файлів із загальних папок.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 526 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...