Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання для поглибленного вивчення ТЕМИ



Підготуйте реферати на тему:

1. „Кримінальна відповідальність як різновид юридичної відповідальності”.

2. „Кримінально-правова характеристика кримінальної відповідальності не пов’язаної з призначенням винному кримінального покарання”.

3. „Підстава кримінальної відповідальності та її закріплення в чинному кримінальному законодавстві”.

МОДУЛЬ 6. Змістовий модуль VІ.. Покарання: поняття, види, порядок призначення, звільнення від покарання та його відбування (8 год).

ПРАКТИЧНІ ЗАДАЧІ ДЛЯ ЗАГАЛЬНОГО ВИРІШЕННЯ:

Завдання №1. За умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, заподіяне в стані сильного душевного хвилювання, що раптово виникло внаслідок тяжкої образи з боку потерпілого, Голуб був засуджений заст. 103 КК 1960 р. до виправних робіт на строк два роки. Після набрання вироком законної сили, але до початку відбування покарання Голубом, набрав чинності КК 2001 р.

Ознайомтеся зі ст. 123 КК 2001 р.

Чи повинен Голуб визнаватись таким, що має судимість, після набрання чинності КК 2001 р.? Які положення КК 2001 р. є правовими орієнтирами при вирішенні цього питання?

Завдання №2. Лукаш був засуджений за ч. 1 ст. 286 КК до обмеження волі на строк три роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки зі звільненням від відбування покарання з випробуванням. За вироком суду йому був встановлений іспитовий строк тривалістю два роки. По його закінченні Лукаш був остаточно звільнений від відбування покарання на підставі ч. 1 ст. 78 КК.

Варіант І. У період іспитового строку Лукаш був направлений для відбування покарання, призначеного вироком, на підставі ч. 2 ст. 78 КК.

Варіант 2. Після закінчення іспитового строку, але до звільнення від відбування покарання, на підставі ч. І ст. 78 КК Лукаш вчинив злочин, передбачений ч. 2 ст. 263 КК, і був засуджений за нього до обмеження волі на строк п'ять років.

З якого моменту Лукаш буде визнаватись таким, що не має судимості?

Завдання №3. Дігтярьов був засуджений за ч. 2 ст. 286 КК до позбавлення волі на строк п'ять років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк два роки. Через 2 роки 8 місяців після початку відбування покарання він був умовно-достроково звільнений від відбування основного покарання і частково — на один рік— від відбування додаткового покарання.

Який термін повинен пройти після умовно-дострокового звільнення від відбування покарання Дігтярьова, щоб він визнавався таким, що не має судимості?





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 250 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...