Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Наднирники



Статеві залози

Гіпофіз

Інсулярний аппарат підшлункової залози

Щитоподібна залоза

У хворого, госпіталізованого в клініку спостерігається: значний головний біль, повторне блювання, болючість при перкусії черепа, підвищена чутливість до світлових подразників. Встановлено діагноз — менінгіт. Хворому необхідна спиномозкова пункція. Вкажіть місце введення голки:

Між 3 і 4 поперековими хребцями

Між 1 і 2 поперековими хребцями

Між 12 грудним і 1 поперековим хребцями

Між 5 поперековим і основою крижової кістки

Між 11 і 12 грудними хребцями

У жінки, що звернулася до хірурга визначається ущільнення в молочній залозі. В якому напрямку повинен провести розріз хірург під час операції для зменшення травмування часточки?

Радіально

Вертикально

Поперечно

Дугоподібно

Всі відповіді вірні

Юнака 18-ти років доставлено в лікарню з ознаками внутрішньої кровотечі. Під час гри в футбол отримав удар в ділянку лівого підребер’я. Ушкодження якого з органів, що проектуются в дану ділянку, може спричинити сильну кровотечу?

Lien

Cauda pancreatis

Fundus ventriculi

Flexura coli sinistra

Ren sinistra

Внаслідок травми гребеня клубової кістки у постраждалого відсутня чутливість шкіри в ділянці пупкового кільця й нижче. Який з названих нервів вірогідно ушкоджений?





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 292 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...