Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ББК 65.25



М 69 Управління ціноутворенням на підприємстві: навчально-методичний посібник для студентів денної форми навчання, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістр» за галуззю знань 0305 - Економіка та підприємництво за спеціальністю 8.03050401 – Економіка підприємства спеціалізації «Виробничий менеджмент» – Дніпропетровськ, – Дніпропетровська державна фінансова академія, 2015. – 122 с.

Навчально-методичний посібник містить програму навчальної дисципліни, методичні рекомендації до самостійної роботи, практичних та семінарських занять, виконання індивідуальних завдань, перелік питань до модульного контролю та список рекомендованої літератури.

Призначено для студентів економічних спеціальностей, викладачів.

Автори-укладачі: Л.В. Михальчук - старший викладач кафедри економіки підприємств Дніпропетровської державної фінансової академії
  О.Л. Черевко - асистент кафедри економіки підприємств Дніпропетровської державної фінансової академії
Рецензенти: Н.Ю. Пікуліна -     І.Д. Падерін - кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки підприємств Дніпропетровської державної фінансової академії   доктор економічних наук, професор кафедри економіки підприємств Дніпропетровської державної фінансової академії
Відповідальний за випуск:   К.С. Жадько -     завідувач кафедри економіки підприємств Дніпропетровської державної фінансової академії

Розглянуто та схвалено

науково-методичною комісією

економічного факультету

Протокол № 5 від 15.06.2015

Розглянуто та схвалено

на засіданні кафедри

економіки підприємств

Протокол № 12 від 15,06,2015



ЗМІСТ

Передмова……………………………………………………………………...  
1. Програма навчальної дисципліни…………………………………………  
2. Завдання та методичні рекомендації до самостійної роботи……………  
3. Плани та методичні рекомендації до семінарських занять……..……….  
4. Завдання та методичні рекомендації до практичних занять.....................  
5. Індивідуальні завдання та методичні рекомендації до їх виконання…..  
6. Контрольні заходи…...……………………………………………………..  
7. Література…………………………………………...………………….......  

ПЕРЕДМОВА

Навчально-методичний посібник з дисципліни «Управління ціноутворенням на підприємстві» призначений для підготовки студентів за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістр», за галуззю знань 0305 - Економіка та підприємництво спеціальності 8.03050401 - Економіка підприємства спеціалізації «Виробничий менеджмент».

Навчально-методичний посібник призначений надати допомогу студентам щодо організації роботи із самостійного вивчення навчальної дисципліни «Управління ціноутворенням на підприємстві» з метою засвоєння теоретичного матеріалу та набуття навичок застосування системного підходу до управління діяльністю сучасних організацій в умовах стрімких змін зовнішнього середовища.

В процесі вивчення дисципліни «Управління ціноутворенням на підприємстві» студенти отримують цілісне уявлення про питання ціноутворення на підприємстві, що забезпечує його стале і прибуткове функціонування на довгострокову перспективу.

Прикладний аспект процесу ціноутворення вимагає від економістів вміння поєднувати теоретичні знання із практичними навичками формування цін на товари (послуги, вироби); врахування як зовнішніх, так і внутрішніх факторів у даному процесі. Зміна ринкової кон'юнктури — складний динамічний процес, який впливає на ціноутворення і зумовлює необхідність постійного аналізу ринку, досконалого володіння методикою розрахунку цін та знання існуючих принципів регулювання процесу ціноутворення в Україні.

У навчальному посібнику розглядається: сучасні тенденції державного регулювання цін і формування цінової політики на підприємствах країни, методичні підходи до формування ціни на підприємствах різних галузей національної економіки на основі вивчення теоретичних основ і методологічні підходи до визначення ціни, стратегій політики ціноутворення, ризиків у ціноутворенні та їх страхування, методів ціноутворення, управління трансфертним ціноутворенням, управління ціноутворенням у сфері виробництва й обігу на підприємствах основних галузей національної економіки.

Лаконічність і доступність наведеного матеріалу дозволить без будь-яких зусиль усвідомити проблемний характер окремих положень.

Для стимулювання сучасного економічного мислення і набуття навичок економічного аналізу, до кожної теми дисципліни додається список питань для самоконтролю, теми для підготовки доповідей і бібліографічний список.

Матеріал, викладений у посібнику, дозволить активізувати пізнавальну діяльність при вивченні дисципліни, вивільнити час для практичної підготовки.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 227 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...