Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Х І Д Р О Б О Т И



1) Оформлення магазином документів при поверненні покупцями недоброякісних товарів.

2) Вирішення ситуацій.

Методичне забезпечення заняття:

1) Комерційна діяльність на ринку товарів та послуг, стор. 358 – 360.

2) Теорія та практика торговельного обслуговування, стор. 392 – 394.

1. Дайте відповіді на питання:

1) Які особливості обміну непродовольчих товарів, на які не встановлені гарантійні строки користування?

2) Які товари не підлягають обміну?

3) Який порядок обміну сезонних товарів?

2. Виконуючи обов'язки завідуючого магазином прийміть рішення в таких ситуаціях:

Ситуація № 1.

Покупець звернувся до продавця з проханням обміняти пальто жіноче зимове, мотивуючи це тим, що не подобається фасоном. Як бути?

СИТУАЦІЯ № 2.

З листопада покупець купив у відділі господарчих товарів ванну стальну емальовану. Через два місяці емаль на ванні в багатьох місцях облущилася і покупець звернувся до завідувача відділом з проханням обміняти її. Завідувач відмовився прийняти заяву від покупця про обмін, мотивуючи тим, що ванн у магазині немає, і направив покупця на склад оптової бази, звідки був отриманий даний товар. На складі покупцю було відмовлено в обміні. Як бути?

СИТУАЦІЯ № 3.

Покупець придбав з лютого у фірмовому магазині "Норд" холодильник. Через два місяці він вийшов з ладу. Продавець в обміні відмовив і направив покупця в майстерню гарантійного ремонту. Проаналізуйте ситуацію і вкажіть вихід з неї.

СИТУАЦІЯ № 4.

Покупець вимагає обміну жіночої білизни на інший розмір. Касовий і товарний чек є. Білизну куплено в магазині кілька годин тому. Як бути?

СИТУАЦІЯ № 5.

Покупець вимагає обміняти телевізор "Електрон", що був куплений дев'ять місяців тому і на даний момент не працює. Ваші дії.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 189 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...