Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення оцінок за одиночну стройову підготовку



Техніка виконання кожного стройового прийому оцінюється:

"відмінно", якщо прийом виконаний відповідно до вимог Стройового статуту Збройних Сил України, чітко, впевнено, красиво;

"добре", якщо прийом виконаний відповідно до вимог Стройового статуту Збройних Сил України, але недостатньо чітко, з напруженням;

"задовільно", якщо прийом загалом виконаний відповідно до вимог Стройового статуту Збройних Сил України, але при цьому була допущена хоча б одна помилка;

"незадовільно", якщо прийом не виконаний або під час його виконання були допущені дві й більше помилки.

Індивідуальна оцінка одиночної підготовки військовослужбовців у обсязі пройденої програми визначається:

"відмінно", якщо не менше 50% перевірених прийомів виконані “відмінно”, а решта – "добре", при задовільній оцінці за зовнішній вигляд, знання положень Cтройового cтатуту Збройних Сил України та інших статутів в обсязі посади, яку вони займають, а для офіцерів і курсантів військових навчальних закладів і за методику навчання;

“добре”, якщо не менше 50% перевірених стройових прийомів виконані не нижче "добре", а решта – "задовільно", при задовільній оцінці за зовнішній вигляд, знання положень Стройового статуту Збройних Сил України та інших статутів в обсязі посади, яку вони займають, а для офіцерів і курсантів військових навчальних закладів і за методику навчання;

“задовільно”, якщо не менше 80% (а для офіцерів, сержантського та старшинського складу, курсантів військових навчальних закладів – 100%) перевірених стройових прийомів виконані не нижче "задовільно", при задовільній оцінці за зовнішній вигляд, знання статутів Збройних Сил України і методику навчання.

Оцінка одиночної стройової підготовки підрозділів військових частин і підрозділів військових навчальних закладів складається з індивідуальних оцінок, отриманих солдатами, курсантами, сержантським та старшинським складом і офіцерами, та визначається:

“відмінно”, якщо 90% (для підрозділів військових навчальних закладів – 100%) позитивних оцінок, при цьому не менше 60% перевірених отримали оцінку "відмінно";

“добре”, якщо 80% (для підрозділів військових навчальних закладів – 100%) позитивних оцінок, при цьому не менше 60% перевірених отримали оцінку "добре";

“задовільно”, якщо не менше 80% (для підрозділів військових навчальних закладів – 100%) позитивних оцінок.

Оцінка одиночної стройової підготовки військової частини, військового навчального закладу складається з оцінок, отриманих підрозділами, і визначається:

“відмінно”, якщо не менше половини перевірених підрозділів оцінені "відмінно", решта – “добре”;

"добре", якщо не менше половини перевірених підрозділів оцінені "добре", решта – "задовільно";

“задовільно”, якщо не менше 80% (для військових навчальних закладів – 90%) перевірених підрозділів оцінені позитивно.

Стройова злагодженість підрозділів перевіряється за призначенням перевіряючого, починаючи з відділень, потім взводів і рот (батарей) відповідно до вимог Стройового статуту і програми бойової підготовки.

На контрольних заняттях перевіряється виконання нормативів з посадки на машини і висадки особового складу з машин у складі взводу або роти (батареї).

При перевірці й визначенні оцінки підрозділу за дії і виконання нормативів на техніці необхідно керуватися Збірником нормативів з бойової підготовки.

При проходженні підрозділів з виконанням стройової пісні рекомендується враховувати:

вибір пісні, її ідейну спрямованість, художню цінність, актуальність тематики;

рівень виконання, правильність мелодії, злитість звучання, виразність дикції;

підготовленість заспівувачів;

додержання рівняння, темпу руху і дисципліни строю.

При проходженні підрозділу урочистим маршем враховуються такі показники:

дії командирів, лінійних і барабанщика;

додержання встановлених дистанцій та інтервалів;

рівняння у шеренгах і колонах;

положення зброї;

чіткість стройового кроку, дотримання його розміру і темпу руху (при діях на машинах – швидкість руху);

стройова підтягнутість, постава військовослужбовців;

положення головних уборів;

правильність повороту голови вбік начальника, який проводить стройовий огляд.

Якщо перед проведенням контрольних занять проводився стройовий огляд, то у цьому випадку, як правило, враховуються оцінки, отримані перевіреним підрозділом на огляді за виконання пісні й проходження урочистим маршем.

При перевірці злагодженості оцінюється не тільки злагодженість і чіткість дій особового складу, але й правильність подання команд і сигналів командирами.

Оцінка стройової злагодженості підрозділів визначається за такими показниками:

дії підрозділів у похідному і розгорнутому строю, перешикування на місці та під час руху;

дії підрозділів біля машин і на машинах;

проходження урочистим маршем у пішому порядку або на машинах;

виконання стройових пісень.

Оцінка за стройову злагодженість підрозділів військових частин і підрозділів військових навчальних закладів складається з оцінок за кожний показник стройового злагодження і виводиться:

"відмінно", якщо не менше половини оцінок не нижче “відмінно” за дії на машинах, а решта “добре”;

"добре", якщо не менше половини оцінок не нижче “добре”, решта “задовільно”;

"задовільно", якщо всі показники не нижче “задовільно”.

Оцінка за стройову злагодженість частини, військового навчального закладу складається з оцінок, отриманих підрозділами і виводиться:

"відмінно", якщо не менше половини перевірених підрозділів оцінюється “відмінно”, а решта – “добре”;

"добре", якщо не менше половини перевірених підрозділів оцінюється “добре”, а решта – “задовільно”;

"задовільно", якщо не менше половини перевірених підрозділів оцінюється “задовільно”.

Оцінка підрозділу і військовій частині, військовому навчальному закладу за виконання вимог Стройового статуту Збройних Сил України у повсякденному житті визначається за виконання встановленого розпорядку дня та розкладу занять, дотримання усіма військовослужбовцями порядку і правил, встановлених статутами Збройних Сил України і наказами командирів, та встановлених правил носіння військової форми одягу.

Оцінка за підрозділ, військову частину (військовий навчальний заклад) за цим показником виставляється:

"задовільно", якщо всі показники трьох основних вимог виконуються;

"незадовільно", якщо хоча б одна з них у підрозділі, військовій частині, військовому навчальному закладі не виконується.

Загальна оцінка стройової підготовки підрозділу, військовій частині (військовому навчальному закладу) складається з оцінок за трьома показниками: за одиночну підготовку, стройову злагодженість і за виконання вимог Стройового статуту та інших статутів Збройних Сил України у повсякденному житті і визначається:

“відмінно”, якщо за одиночну стройову виучку і стройове злагодження – "відмінно", а за виконання вимог Стройового статуту та інших статутів Збройних Сил України у повсякденному житті – “задовільно”;

“добре”, якщо за одиночний стройовий вишкіл і стройове злагодження – не нижче "добре", а за виконання вимог Стройового статуту та інших статутів Збройних Сил України у повсякденному житті –“задовільно”;

“задовільно”, якщо за усіма трьома показниками отримані позитивні оцінки.

Результати перевірки стройової підготовки заносяться у відомість.

Загальна оцінка стройової підготовки оголошується після перевірки виконання особовим складом вимог Стройового статуту в повсякденному житті та її затвердження старшим начальником.

Після закінчення перевірки підрозділу перевіряючий проводить розбір стройового огляду (контрольного заняття).

При проведенні контрольного заняттяіз взводом командир роти проводить розбір з усім особовим складом. При проведенні стройового огляду (контрольного заняття) з ротою командиру батальйону або офіцеру вищого штабу рекомендується провести розбір з офіцерами, сержантським і старшинським складом, які потім проведуть розбір з рештою особового складу роти.

Під час розбору перевіряючий дає оцінку підрозділу за одиночну підготовку, стройову злагодженість і за виконання вимог Стройового статуту та інших статутів Збройних Сил України у повсякденному житті; відмічає тих, хто найбільше відзначився, а також недоліки у діях командирів і особового складу. На завершення розбору підводяться підсумки виконання взятих зобов’язань і даються вказівки щодо усунення виявлених недоліків.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 2694 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...