Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організація і порядок виконання вправ стрільб



Керівник стрільби на ділянці наказує черговій зміні (обслузі) стріляючих отримати на пункті боєпостачання боєприпаси. Боєприпаси видаються тим, хто навчається, поштучно по відомості. При необхідності боєприпаси можуть видаватися роздавальником боєприпасів у вихідному положенні у споряджених магазинах, стрічках.

Ті, хто навчається, отримавши боєприпаси, оглядають їх, споряджають патронами магазини (стрічки), укладають магазини (стрічки), гранати в сумки (коробки) та під керівництвом командира відділення (старшого зміни) прямують у вихідне положення.

Командир стріляючого взводу (відділення) або керівник стрільби на ділянці уточнює кожному стріляючому порядок виконання вправи (вогневу позицію, місце для стрільби), положення для стрільби, сектор стрільби, напрямок руху, черговість стрільби тих, хто навчається, та нагадує вимоги безпеки під час виконання вправи.

Переконавшись в готовності зміни тих, хто навчається, та ділянки до стрільби, керівник наказує підняти на дільничному пункті управління червоний прапор (відкрити червоні напівкола ВСП) і доповідає про готовність до стрільби старшому керівнику стрільби.

При готовності всіх ділянок до стрільби старший керівник стрільби наказує підняти на командному пункті червоний прапор (відкрити червоні напівкола ВСП) і дає розпорядження на подачу сигналу "Слухайте всі".

За цим сигналом і за командою керівника стрільби “На визначені напрямки – вперед!", ті хто стріляє, відповідно до отриманого завдання виходять (розмикаються) на свої напрямки для стрільби. Переконавшись у готовності тих, хто навчається, та у безпеці стрільби, старший керівник стрільби віддає розпорядження на подачу сигналу "Вогонь".

Керівник стрільби на ділянці, отримавши сигнал "Вогонь", подає команду "Вогнева позиція там-то, положення для стрільби таке-то, сектор стрільби такий-то. До бою", ті, хто навчається, діють у такій послідовності:

при виконанні вправ, де передбачена стрільба з місця (зі зміною вогневих позицій), ті, хто навчаються, займають зазначені вогневі позиції на рубежі відкриття вогню, готуються до стрільби, заряджають зброю і доповідають: "Такий-то, до бою готовий" та діють відповідно до отриманого завдання, спостерігають у зазначеному секторі стрільби і при виявленні цілей самостійно відкривають вогонь з положень для стрільби, передбачених умовами вправи;

при виконанні вправ, де передбачене висування на призначені на деякому віддаленні від рубежу відкриття вогню вогневі позиції, ті, хто навчається, по команді керівника стрільби на ділянці "До бою!", на рубежі відкриття вогню готуються до стрільби, заряджають зброю і доповідають: "Такий-то, до бою готовий"; по команді керівника стрільби "На таку вогневу позицію - вперед" ставлять зброю на запобіжник, прискореним кроком, короткими перебіжками або бігом висуваються на зазначені вогневі позиції, займають їх та діють відповідно до отриманого завдання, спостерігають у зазначеному секторі стрільби, при виявленні цілей самостійно відкривають вогонь з положень для стрільби, передбачених умовами вправ;

при виконанні вправ, де передбачене пересування в атаку, ті, хто навчається, за командою керівника стрільби на ділянці "Приготуватися до атаки!" на рубежі відкриття вогню готуються до стрільби: заряджають зброю, примикають багнет-ніж до автомата (при необхідності заміняють магазин), готують ручні гранати і доповідають: "Такий-то, до бою готовий"; за командою "В атаку - вперед" роблять рух прискореним кроком, короткими перебіжками або бігом, самостійно виявляють і уражають цілі з положень для стрільби, передбачених умовами вправ.

Вогонь на ходу та з коротких зупинок ведеться навскидку, перезарядження зброї проводиться на ходу, не припиняючи руху.

По закінченні виконання вправи стріляючі доповідають "Такий-то, стрільбу закінчив" і ставлять зброю на запобіжник. За командою керівника стрільби на ділянці "СТІЙ, РОЗРЯДЖАЙ” (під час стрільби з місця) або "ПРИПИНИТИ ВОГОНЬ, РОЗРЯДЖАЙ" (під час виконання вправи на ходу) ті, що стріляють, розряджають зброю і доповідають "Такий-то, зброя розряджена, поставлена на запобіжник". Керівник стрільби на ділянці, підходячи до стріляючих, оглядає зброю, при необхідності, подає команду "Встати, середина рядовий Губко, до середини (ліворуч, праворуч) зімкнись", "Зброю до огляду" і після огляду зброї повертає зміну (пару, обслугу, групу) у вихідне положення, дає розпорядження замінити на дільничному пункті управління червоний прапор білим (відкрити білі напівкола ВСП) та заслуховує доповідь кожного того, хто навчається, про його дії під час виконання вправи, про спостереження за результатами стрільби, витрату боєприпасів, несправності та затримки під час стрільби. Форма доповіді: “Товаришу капітан, рядовий Грищенко виконував бойове завдання по знищенню противника в зазначеному напрямку (секторі стрільби). У ході бою спостерігав: — кулеметна обслуга, дальність ____, приціл ____, у центр (під обріз) — уражений (не уражений);

ручний протитанковий гранатомет, дальність ___, приціл ___, у центр (під обріз) — уражений (не уражений);

група піхоти, що відходить (контратакує), дальність ___, приціл ___, у центр (під обріз) — уражена (не уражена);

боєприпаси витрачені цілком (не цілком, залишилося ____патронів), затримок при стрільбі не було (були _____)”.

Заслухавши доповіді тих, хто навчається, керівник стрільби робить короткий розбір виконання вправи. Після проведення розбору керівник стрільби наказує здати на пункт боєпостачання або роздавальнику невитрачені боєприпаси та прямувати на чергове навчальне місце. Потім доповідає старшому керівнику стрільби про закінчення стрільби зміною.

Після повернення зміни у вихідне положення (коли на всіх дільничних пунктах управління будуть виставлені білі прапори, білі напівкола ВСП) старший керівник стрільби дає розпорядження підняти на командному пункті білий прапор (біле напівколо ВСП) та подати сигнал "Відбій" і при необхідності оглянути мішені. Результати стрільби заносяться у відомість, а по закінченні стрільби всього підрозділу - у журнал обліку проведених стрільб та журнал обліку бойової підготовки.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 841 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...