Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аналіз практики проведення робіт технічного сервісу за складом машино-тракторного парку сільськогосподарського підприємства



Коротко охарактеризувати ремонтно-обслуговуючу базу підприємства, де вказати споруди і об'єкти, а та­кож пересувні агрегати, призначені для ТО, ремонту і зберігання машин.

Якщо господарство підпорядковується районним, міжрайоним, облас­ним, крайовим, республіканським агропромисловим об’єднаням, то необхідно вказати, які майстерні, станції або цехи відносяться до них.

Відмітити, в які строки проводиться ТО в господарстві, які види ТО виконують поза господарством, якщо такі є, і яким чином зберігається сільськогосподарська техніка.

Описати техніко-економічні показники господарства.

Всі техніко-економічні показники діляться на дві групи: абсолютні і відносні. До абсолютних показників відносяться: основні засоби підприємства, які включають вартість будов та споруд, вартість обладнання, пристроїв, інструменту, загальне число обслуговуючого персоналу, площі підприємства.

До відносних показників відносяться: прибуток, річна економія господарства, собівартість ремонту, коефіцієнт використання площі.

На основі даних показників визначають річний економічний ефект господарства.

Як відомо основними затратами господарства є затрати на виробництво продукції, тобто затрати на техніку, її ремонт і ТО, а також на процеси механізації, які протікають всередині самого господарства.

Основним шляхом зниження втрат на ремонт сільськогосподарської техніки є висока організація праці, заміна старого обладнання на нове, зменшення трудомісткості даних процесів.

Необхідно проаналізувати всі вище зазначені пункти.

Різні господарства мають різну кількість сільськогосподарської техніки, що робить виконання курсового проекту не рівносильним у виконанні. Щоб цьому запобігти, необхідну інформацію видає керівник проекту (Додаток 1).

В табл. 1.1. необхідно заповнити пусті клітинки даними із завдання на курсове проектування: в перший стовпчик заноситься марка трактора, в другий – кількість тракторів, в третій – рік випуску тракторів, в четвертий – витрата палива з початку експлуатації, або від останнього виду ремонту, в п’ятий – річна планова витрата палива.

Таблиця 1.1 - Характеристика тракторного парку

Марка трактора Кількість Рік випуску Витрата палива, кг
з початку експлуатації, або від останнього капітального ремонту (КР) річна планова витрата палива, кг
         
         
         
         
         




Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 281 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...