Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Література, методичне та матеріально-технічне забезпечення заняття. 1. Еникеев М. И. Следственные действия: психология, тактика, технология : учеб



1. Еникеев М. И. Следственные действия: психология, тактика, технология: учеб. пособие / М. И. Еникеев. – М.: Проспект, 2008. – 216 с.

2. Ищенко А.В. Анализ проблем следственной тактики в фундаментальных криминалистических исследованиях в Украине / А.В. Ищенко // Криміналістичний вісник. – 2004. – № 2. – С.17-26.

3. Ільченко С. Проникнення та входження за згодою як передумови проведенняя слідчих дій у житлі чи іншому володінні особи / С. Ільченко // Підпрємництво, господарство і право. – 2002. – №9. –С.95-97.

4. Колмаков В. П. Следственный осмотр / В. П. Колмаков. – М.: «Юридическая литература», 1969. – 196 с.

5. Комаха В. О. Слідчий огляд: сутність, види, тактика проведення огляду місця події і тактика використання техніко-криміналістичних засобів та спеціальних знань: монографія / В. О. Комаха. – Дніпропетровськ: ІМА-прес, 2004. – 396 с.

6. Макаренко Є.І. Огляд місця події: навч. посібник / Є. І. Макаренко. – Дніпропетровськ: Дніпропетров. юрид. ін-т МВС України, 2001. – 162 с.

7. Осмотр места происшествия: практ. пособие. – М.: Юристъ, 2000. – 336 с.

8. Осмотр места происшествия: справочник следователя. – М.: Юридическая литература, 1982. – 270 с.

9. Особливості тактики проведення окремих слідчих дій: [навчальний посібник / за заг. ред. к.ю.н., доцента Д. Д. Зайця]. – Х.: ХНУВС, 2011. – 184 с.

10. Разумов Э.А. Осмотр места происшествия: методика и тактика / Э. А. Разумов. – К.:РИО МВД Украины, 1994. – 672 с.

Матеріальне забезпечення: слідча валіза, лінійки, рулетки, бланки протоколу огляду місця події, навчальні матеріали кримінальних проваджень (15 шт. на навчальну групу), відеофільм «Огляд місця події».

Хід проведення заняття:

Вступ до заняття полягає в перевірці присутності студентів, оголошенні теми, мети та навчальних питань заняття.

Данне практичне заняття проводиться криміналістичному полігоні з використанням техніки і роздаткового матеріалу за яким проводиться огляд місця події.

1. Під керівництвом викладача зі студентів формується слідчо-оперативна група, яка проводить завершальну частину огляду місця події за фабулою визначеною викладачем, і фіксує обстановку місця події у протоколі огляду, складаючи при цьому схематичний план місця події в робочих зошитах.

2. Сфотографувати місце події (орієнтовна, оглядова, вузлова і детальна зйомки) з використанням необхідних науково-технічних засобів виявлення і фіксації слідів (залежно від фабули справи).

3. Виготовити фототаблиці: а) орієнтовний фотознімок; б) оглядовий знімок; в) вузловий знімок; г) детальний знімок.

Студенти повинні відпрацювати уміння давати загальну характеристику місця події (місце розташування, його навколишнє середовище, розміри та інші дані будівлі, наявність і кількість дверей, вікон, їх стан та ін.), а також об`єктів, що знаходяться на місці.

За результатами заняття студенти повинні скласти протокол огляду місця події з усіма додатками до нього (у вигляді контрольної роботи №3), який необхідно здати викладачу для перевірки та оцінювання.

Зразок

Комінтернівський РВ ГУМВС України

в Харківській області

(поштовий індекс, адреса, телефон)

Заявник: Марципанова Олена

Володимирівна

що проживає за адресою:

Харківська область, Комінтернівський

район, вул. 50-річчя СРСР, 27

поштовий індекс 61080

тел.:**********

ЗАЯВА

про вчинення злочину

12 серпня 2014 року близько 19.00 год. повернувшись з роботи додому помітила, що замок на вхідних воротах пошкоджено. Відкривши вхідні ворота до свого будинку, що знаходиться по вул. 50-річчя СРСР, 27, я побачила на подвір’ї гармидер та привідчинені вхідні двері до житлового будинку.

Заходити в будинок я побоялась та покликала сусіда Іванова Карла Петровича, що проживає у сусідньому будинку по вул. 50-річчя СРСР, 28. Він взяв сокиру, якою рубає дрова, та пішов до будинку (я йшла за ним). Вхідний замок до житлового будинку був зламаний, а у самому будинку всі речі були перевернуті. На перший погляд пропали прикраси, телефон, телевізор та ноутбук. Грошей вдома я не зберігала.

Повідомляю, що в мене невідомі(а) особи(а) викрали прикраси, телефон, телевізор та ноутбук. Даний факт є кримінальним правопорушенням, що містить ознаки злочину, передбаченого ст. 185 КК України – крадіжка.

Враховуючи викладене вище, керуючись ст.ст. 55, 56, 214, 215 КПК України,

Прошу:

1) Прийняти та невідкладно зареєструвати подану мною заяву про вчинення злочину до Єдиного реєстру досудових розслідувань та видати мені пам’ятку про процесуальні права та обов’язки.

2) Розпочати за цією заявою про вчинення злочину досудове розслідування у формі досудового слідства за вчинення дій, які мають ознаки складу злочину, передбаченого ст. 185 Кримінального Кодексу України.

3) Повідомити мене письмово у встановленому законом порядку та строк про початок кримінального провадження та закінчення досудового розслідування вказаного злочину передбаченого ст. 185 Кримінального Кодексу України.

«___» _________ 2014 року _______________ О.В. Марципанова

Заключна частина заняття полягає у підведенні викладачем підсумків, оголошенні завдання для самостійної роботи.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 208 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...