Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розміщення звіроферм



На території України вирощують в основному норок, лисиць, песців та нутрій. Кліматичні умови нашої країни сприяють розведенню норок і нутрій скрізь, без будь-яких обмежень. У той же час для утримання сріблясто-чорних лисиць і песців Південна частина України є несприятливою, оскільки високі температури негативно впливають на статеву активність самців, а м'який клімат призводить до інтенсивного погрубіння і зниження густоти волосяного покриву звірів.

Територія для розміщення звіроферми повинна відповідати ветеринарно-зоотехнічним вимогам, а також бути сухою, захищеною від пануючих вітрів та снігових заносів лісовим масивом, із зручними під'їзними шляхами. Ферму розміщують недалеко від джерел постачання водою, електроенергією, кормами, огороджують і відділяють від найближчого житлового масиву санітарно-захисною зоною. Паркан (дерев'яний, сітчастий, кам'яний, бетонний тощо) будують висотою для лисиць, песців, норок, тхорів, єнотів -2 м, для нутрій - 1,5 м.

Територія звірівничої ферми має бути впорядкована проїздами, дорогами, площадками, стоками для води та ін., з відповідним твердим покриттям (асфальтним, бетонним).

Санітарні норми відстаней між звірівничими фермами та іншими підприємствами і окремими об'єктами приведені в табл. 73.

Звіроферма має бути на відстані не менше 1000 м від найближчого житлового масиву і відділена санітарно-захисною зоною із зелених насаджень.

Таблиця 73

Норми відстаней між звірофермами та іншими агропромисловими об'єктами

Назваоб'єкту Мінімальна відстань до звіроферми, м
Ферми і комплекси великої рогатої худоби:  
- ферми  
- комплекси промислового типу  
Ферми вівчарства  
Ферми конярства  
Свиноферми:  
- ферми  
- комплекси промислового типу  
Звіро- і кролеферми  
Господарства з розведення птиці:  
- ферми  
- птахофабрики  
Підприємства з виготовлення будматеріалів:  
- цегли, керамічний та вогнетривкий матеріал  
- в'яжучих матеріалів, вапна  
Дороги:  
залізниці і автомобільні загальнодержавного значення  
автомобільні обласного значення  
скотопрогони, інші автомобільні місцевого значення  




Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 814 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...