Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ПЕРЕДМОВА. Сучасна ситуація в економіці України потребує вирішення таких кардинальних взаємопов’язаних проблем



Сучасна ситуація в економіці України потребує вирішення таких кардинальних взаємопов’язаних проблем, як перехід до ринкових форм і методів господарювання. Розв’язання цих задач нерозривно пов’язано із здійсненням тих чи інших інвестиційних затрат на національному, регіональному та локальному рівнях. У зв’язку з цим у середовищі економічних кадрів відчувається гостра нестача навичок із підготовки та управління інвестиційними проектами. Отже, виникає нагальна потреба в опануванні світового досвіду розробки, аналізу, впровадження та управління проектами.

Становлення й розвиток ринкової системи господарювання в Україні потребують принципово нових підходів до організації управління підприємницькою діяльністю в туристичній галузі. Організація нового підприємства у сфері туризму - серйозна справа. Статистичні дані про відсотки невдач нових підприємств указують на те, що ризик достатньо великий, особливо в перші роки. Багато молодих фахівців після закінчення університету будуть займатися підприємницькою діяльністю, створювати туристичні фірми, готелі, мотелі, ресторани, кафе та інші підприємства туристичної галузі. Для досягнення успіху, необхідно добре володіти методикою розробки бізнес-плану.

Дисципліна «Управління проектами в туризмі» включає основні засади технології економічного проектування. Проектування розглядається як елемент управління, у рамках якого здійснюється формування ефективних проектних рішень.

Дисципліна «Управління проектами в туризмі» має розкрити майбутнім фахівцям ефективну методологію вирішення завдань організації управління проектами, як процесами здійснення підприємницьких ідей, бізнес-програм, змін вихідного становища будь-якої виробничої системи, пов’язаних з інвестуванням. Зміст цих завдань полягає у створенні й розвитку проектно-орієнтовних виробничо-комерційних систем (підприємств, фірм, виробництв, автономних виробничих структур тощо), націлених на кінцевий результат із заздалегідь визначеними вартісними й якісними характеристиками. Вивчення дисципліни спирається на досвід освоєння проектів за кордоном і в умовах України.

В умовах заочного навчання необхідні знання з управління проектами в туризмі студенти набувають шляхом самостійного вивчення навчального матеріалу. При цьому слід керуватись програмою дисципліни «Управління проектами в туризмі», поданими методичними вказівками та рекомендованою літературою.

Подані методичні вказівки складені відповідно до програми курсу і відображають загальні рекомендації до виконання контрольної роботи і варіанти контрольних завдань.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 152 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...