Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема №30 Право промислової власності



ПЛАН

1. Поняття промислової власності, її сутність та юридична природа.

2. Суб’єкти права на винаходи, корисні моделі і промислові зразки та їх права.

3. Оформлення прав на винаходи, корисні моделі і промислові зразки. Патент.

Висновки.

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ:

Аналіз першого питання передбачає висвітлення поняття промислової власності, її сутності та юридичної природи, звертаючи увагу насамперед
на те, що промислова власність - один із видів інтелектуальної власності, її складова частина. До промислової власності належать результати на­уково-технічної діяльності. В даному питанні необхідно визначитися із поняттям права промислової діяльності в об'єктивному розумінні та су­б'єктивному.

Характеристика другого питання передбачає висвітлення поняття суб'єктів права на винахід, корисну модель чи промисловий зразок, що сто­сується як автора результату, так і його правонаступників —будь-яких фізичних і юридичних осіб, яким автор передав своє суб'єктивне майнове право на результати творчої праці. При розкритті цього питання треба вказати на права, які надаються вищевказаним суб'єктам, поділивши їх на дві групи: особисті немайнові і майнові права та розкрити сутність кожного з них.

При висвітленні третього питання необхідно вказати на порядок оформлення прав на винаходи, корисні моделі і промислові зразки та ті стадії, які вона повинна пройти згідно з чинним законодавством Укра­їни. Також слід звернути увагу на визначення патенту, оскільки саме цим техніко-юридичним документом засвідчується право на винахід, корисну модель чи промисловий зразок, авторство на них, пріоритет і право власності на зазначені об'єкти.

ЛІТЕРАТУРА:





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 211 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...