Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 24. Право приватної власності за законодавством України



ПЛАН

Вступ.

1. Поняття власності та права власності.

2. Підстави виникнення та припинення права власності.

3. Здійснення фізичними особами права приватної власності.

4. Здійснення юридичними особами права приватної власності.

5. Захист права приватної власності.

Висновки.

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ:

В першому питанні перш за все слід описати поняття «власність» як економічну категорію та «право власності» як юридичну категорію. Власність — це економічна категорія, яка містить у собі спроби та форми привласнення в залежності від певної форми організації суспільства. Право власності — це юридичне поняття, яке виражає суспільне ставлення окремої особи до речей, тобто до об'єктів права власності як до своїх. Варто також дати поняття права приватної власності в об'єктивному та суб'єктивному змісті, вказавши роль та значення права приватної власності в період побудови в Україні ринкової економіки, етапи становлення даного інституту.

В наступному питанні необхідно дати характеристику первісним та похідним підставам виникнення права власності. Потребує детального висвітлення припинення права приватної власності.

В третьому та четвертому питаннях курсової роботи варто дати характеристику фізичним та юридичним особам як суб'єктам права приватної власності. Особливо слід звернути увагу, що Цивільний кодекс України називає юридичну особу суб'єктом права приватної власності. Розкриваючи здійснення права власності вказаними суб'єктами, студент повинен докладно зупинитися на повноваженнях власника володіти, користуватися та розпоряджатися належним йому майном а також визначити межі здійснення права приватної власності.

В останньому питанні курсової роботи потрібно перш за все за все дати поняття захисту права приватної власності та зупинитися на його класифікації на юрисдикційну та неюрисдикційну. При розгляді даного питання слід детально розглянути такі засоби судового захисту права приватної власності, як віндикаційний позов та негаторний позов.

ЛІТЕРАТУРА:





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 236 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...