Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Передмова. В процесі становлення ринкових відносин в Україні всі ланки фінансової системи опинилися у глибокій кризі



В процесі становлення ринкових відносин в Україні всі ланки фінансової системи опинилися у глибокій кризі. На межі банкрутства перебуває сьогодні багато підприємств, які не мають змоги вчасно виконувати свої зовнішні та внутрішні зобов’язання.

Зрозуміло, що неодмінною умовою оздоровлення вітчизняної фінансової системи є санація суб’єктів господарської діяльності. Лише в такому разі можна буде відновити платоспроможність і прибутковість основної маси платників податків, а отже, оздоровити державну фінансову систему. Водночас оздоровлення економіки значною мірою залежить від своєчасної та якомога безболіснішої ліквідації (реорганізації) неефективних виробничих структур, які не лише не поповнюють бюджету держави, а й потребують її постійної фінансової підтримки.

Навчально-методичний посібник підготовлено відповідно до програми навчальної дисципліни “Фінансова санація та банкрутство підприємства” для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліст за галуззю знань 0305 “Економіка та підприємництво” напрямами підготовки “Фінанси і кредит”, “Економіка підприємства”.

Навчально-методичний посібник “ Фінансова санація та банкрутство підприємства ” призначений для допомоги у вивченні дисципліни, наочно розкрити зміст термінології банкрутства, фінансової санації підприємства, сутність методів і методології їх визначення та проведення.

Матеріал структуровано за програмою вивчення дисципліни в розрізі окремих тем. У ньому наочно розкрито: сутність предмету та об’єктів фінансової санації та банкрутства підприємств, види криз та причин їх виникнення, методика проведення санаційного аудиту, порядок організації контролінгу на підприємствах, порядок проведення діагностування рівня банкрутства та джерел фінансування санаційних заходів, реструктуризація підприємств, методи оцінки майна підприємства.

Схеми й таблиці цього розділу служать для ілюстрації порядку здійснення розрахунків ймовірності банкрутства, фінансового стану підприємства, розміру державної фінансової підтримки підприємств, порядок складання плану фінансової санації підприємства, що знаходиться в кризовому стані, оцінки ефективності реструктуризації підприємств.

Лаконічність і доступність наведеного матеріалу дасть можливість без будь-яких зусиль усвідомити проблемний характер окремих положень.

Матеріал, викладений у посібнику, дозволить активізувати пізнавальну діяльність при вивченні дисципліни, вивільнити час для практичної підготовки.

3. Завдання та методичні рекомендації до самостійної роботи





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 200 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...