Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок складання локальних та об’єктних



Кошторисних розрахунків.

ЛКР та ОКР розробляються замість ЛК і ОК у тих випадках, коли:

а) обсяги робіт і розміри витрат остаточно ще не визначилися і підлягають уточненню при розробленні Робочої документації (ІІ стадія двостадійного проектування);

б) обсяги робіт, характер і методи їх виконання не можуть бути точно визначені при проектуванні (наприклад, при реконструкції і таке інше).

ЛКР та ОКР складаються у поточному рівні цін на ресурси за формами ЛК та ОК на підставі архітектурно-будівельних і технологічних рішень Ескізного проекту, ТЕО інвестицій, Проекту чи Робочого проекту з використанням укрупнених ресурсних кошторисних норм (УКН) та показників вартості будівництва а також інших укрупнених нормативів.

За відсутності УКН можуть застосовуватися вартісні показники об’єктів-аналогів. У такому випадку враховуються розбіжності в технологічних, конструктивних, об’ємно-планувальних, інших проектних рішень, розмірах накладних витрат шляхом зміни кошторисних даних об’єкту-аналога до характеристики об’єкта, що проектується.

Вибір одиниці виміру залежить від типу будівлі, конструктивного елементу чи виду робіт, наприклад: 1м3 будови, 1м2 загальної (житлової) площі, 1 км довжини інженерних мереж і т. п.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 358 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...