Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Первинні засоби пожежегасіння



Для ліквідації невеликих осередків пожеж, а також для гасіння пожеж у початковій стадії їх розвитку силами персоналу об'єктів, застосовують первинні засоби пожежогасіння. До них належать:

- вогнегасники;

- пожежний інвентар (покривала з негорючого теплоізоляційного полотна або повсті, ящики з піском, бочки з водою, пожежні відра, совкові лопати);

- пожежний інструмент (гаки, ломи, сокири, тощо).

Серед первинних засобів пожежогасіння особливе місце займають вогнегасники. Залежно від вогнегасної речовини, вогнегасники поділяються на:

- водяні (із зарядом води чи води з добавками);

- пінні (хімічно-пінні, повітряно-пінні);

- газові (вуглекислотні, хладонові);

- порошкові;

- комбіновані (піна-порошок).

В залежності від об'єму вогнегасники бувають малоємні (до 5 л); промислові ручні (до 10л); перевізні (більше 10л).

У приміщеннях промислових підприємств, установ засоби пожежегасіння розташовуються згідно з вимогами «Правил пожежної безпеки в Україні». Вогнегасники розміщують в легкодоступних та помітних місцях – коридорах, проходах і т.п., окрім вогнегасників розташовують пожежні пункти з набором первинних засобів пожежогасіня.

Вогнегасники розміщують таким чином, щоб виключити пряме попадання сонячних променів та безпосередній вплив опалювальних, нагрівальних приладів.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 350 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...