Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації. Національно-визвольний рух в Азії та розвал колоніальних імперій стали одним з видатних явищ в державно-правовій історії людства ХХ ст



Національно-визвольний рух в Азії та розвал колоніальних імперій стали одним з видатних явищ в державно-правовій історії людства ХХ ст. Слід звернути особливу увагу на формування та розвиток провідних країн регіону, особливо Туреччину, Індію, Китай та Японію, які за своїми людськими та природними ресурсами наближаються до великих країн сучасного світу та відіграють надзвичайно велику роль в сучасній міжнародній політиці.

Характеризуючи державно-правовий розвиток Китайської держави в новітній період слід розкрити причини і суть Синьхайської революції 1911 р. і її результати. Особливості і процес приходу до влади Гоміндана, суть його внутрішніх суперечностей. Державний лад гомінданівського Китаю. Особливості розвитку державності Китаю в 1930-х, першій половині 1940-х рр. Утворення КНР.

В ході вивчення питань пов’язаних с розвитком держави і права Японії необхідно з'ясувати особливості державного устрою Японії ХIХ – початку ХХ ст., процесу становлення і розвитку суспільно-політичної і правової думки, основи пануючої ідеології і світогляду. Показати причини і хід встановлення профашистської диктатури, її законодавче закріплення. Розкрити тоталітарну структуру профашистського режиму, показати його близькі риси з німецьким нацизмом. Показати основні напрями діяльності союзників по відношенню до Японії згідно угод Потсдамської декларації 1945 р. Державний режим в Японії згідно Конституції 1947 р.

У рамках даної теми необхідно ознайомитись також з основними тенденціями розвитку права. Слід звернути особливу увагу на тенденцію до посилення державно-правового регулювання сфер життя, які традиційно вважались сферою цивільного суспільства, а також на тенденцію до збільшення питомої ваги регулятивної функції права та диспозитивного методу правового регулювання в сучасному праві.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 168 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...