Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації. Курсантам в першу чергу слід ознайомитись з державно-правовими наслідками Першої світової війни, а також причинами та наслідками революції у Німеччині



Курсантам в першу чергу слід ознайомитись з державно-правовими наслідками Першої світової війни, а також причинами та наслідками революції у Німеччині. Поразка Німеччини у Першій світовій війні 1914 – 1918 рр. призвела до падіння імперії.

Під час підготовки слід звернути увагу на причини проголошення Веймарської республіки; вказати відмінності форми державного устрою, що було прийнято, від раніше існуючого, відношення до республіки різних верств населення; розглянути причини федералізації Німеччини; проаналізувати ефективність створеної моделі державного устрою, дати характеристику діям судової системи.

Під час розкриття питання про встановлення режиму фашистської диктатури в Німеччині необхідно звернутися до проблем виникнення імперіалізму в Німеччині, наслідків для неї 1-ої Світової війни (зокрема до Версальського договору, виплати контрибуцій, світової економічної кризи); вказати на неефективність створеної в цей період світової системи заборон і противаг в особі «Ліги Націй»; розглянути економічні, соціальні і правові передумови приходу А. Гітлера до влади; розглянути причини ухвалення і зміст Нюрнберзьких законів, створення концентраційних таборів; прослідкувати хід фактичної ліквідації системи парламентаризму, зміни в державному устрої Німеччини, зокрема в адміністративному, за рахунок підпорядкування автономних раніше земель центру, включення до її складу захоплених і завойованих територій.

Також в межах теми курсантам слід з’ясувати причини централізації державного апарату, послаблення ролі парламенту і проаналізувати виборчі реформи 1918, 1928 та 1948 рр. у Великий Британії. Необхідно звернути увагу на зміни, що відбулися у стосунках з домініонами (територіями підвладними англійській короні). Вивчаючи державу і право Франції у ХХ ст., необхідно акцентувати на зміні конституційного ладу, переході від парламентської до змішаної республіки з загальною тенденцією зростання ролі президента та виконавчої влади.

При розкритті даної теми необхідно проаналізувати причини падіння третьої республіки, розкрити процес державного відродження Франції в особі комітету «Вільна Франція» на чолі з Де Голлем. Розглянути варіанти конституцій, що пропонувалися, а також причини ухвалення конкретної конституції 1946 р. Важливо вказати на еволюцію взаємовідношення Франції з її колоніями – від війни до надання незалежності, причини незадоволеності політикою Де Голля, його прагнення перекроїти державний устрій країни по своєму зразку.

Для більш поглибленого розуміння теми необхідно вивчити основні шляхи розвитку французької держави в першій половині ХХ ст., наявні економічні, політичні і правові суперечності, що призвели до падіння Третьої республіки. Охарактеризувати сили, зібрані під прапором «Вільної Франції», їх основні ідеї, плани і способи реалізації. Показати причини переходу до П'ятої республіки і її правові особливості.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 207 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...