Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема № 16. Держави Західної Європи у ХХ ст



Державно-правові наслідки першої світової війни. Версальсько-Вашингтонська система міжнародних відносин.

Велика Британія. Основні зміни у державному ладі. Еволюція двопартійної системи. Консерватори та лейбористи. Виборчі реформи у ХХ ст. Посилення ролі кабінету міністрів та виконавчої влади. Реформи судоустрою та місцевого самоврядування.

Еволюція Британської імперії. Вестмінстерський статут 1931 р. Співдружність націй.

Франція. Політичний режим Третьої республіки після першої світової війни. Народний фронт. Крах Третьої республіки. Часткова окупація Франції нацистами. Режим Віші. Комітети та уряд Національного Опору.

Четверта республіка у Франції. Конституція 1946 р.: структура та основні норми. Падіння Четвертої республіки. Конституція 1958 р. Система органів влади П’ятої республіки.

Німеччина. Листопадова революція 1918 р. у Німеччині. Установчі збори у Веймарі та прийняття Конституції 1919 р. Принципи, структура та основні норми Веймарської конституції. Причини кризи демократії в Німеччині та приходу до влади нацистів. Механізм нацистської диктатури в Німеччині.

Крах нацистської Німеччини. Потсдамська угода про Німеччину. Утворення ФРН та НДР. Боннська конституція: структура та основні норми. Система органів влади ФРН. Об’єднання Німеччини у 1990 р.

Італія. Політичне становище Італії після першої світової війни. Криза парламентаризму та причини приходу до влади фашистів. Корпоративна фашистська держава.

Крах фашистської диктатури. Конституція Італії 1947 р. Система органів державної влади. Політичний режим в Італії на сучасному етапі.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 244 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...