Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення щодо зберігання техніки і майна



Зберігання техніки і майна включають комплекс заходів, що забезпечують їх захист від корозії, деформації та інших впливів, підтримку постійної технічної справності і готовності до використання по призначенню.

До таких заходів належать:

надання й обладнання місць для зберігання техніки і майна;

очищення, мийка техніки, технічне обслуговування і консервація;

установка (укладання) техніки і майна в місцях зберігання;

огляд техніки і майна в процесі зберігання, заміна окремих агрегатів техніки з обмеженими термінами зберігання й освіження;

технічне обслуговування в процесі зберігання;

розконсервація і підготовка техніки і майна до використання по призначенню.

Зберігання техніки може бути: короткостроковим – до одного року і тривалим – більше одного року. Техніка та майно продовольчої служби повинні зберігатися в закритих приміщеннях або під навісом. Допускається зберігання техніки на відкритих обладнаних площадках.

При постановці техніки і майна на короткострокове зберігання комплектуюче устаткування не знімається.

При постановці техніки і майна на тривале зберігання деталі й агрегати, що вимагають особливих умов зберігання (заряджені акумулятори, електроприлади та ін.), заміняються і зберігаються в окремих приміщеннях які повинні забезпечувати їх швидку видачу.

Відкриті площадки для короткочасного зберігання техніки повинні обладнатися в не затоплюваних місцях і мати по периметру водовідвідні канави. Поверхня площадок повинна бути рівною з ухилом для стоку води, мати тверде суцільне у виді окремих смуг покриття, здатне витримувати навантаження машин, що пересуваються, та техніки, яка знаходяться на зберіганні.

Техніка в сховищах установлюється рядами по типах і маркам з дотриманням необхідних проходів: між зразками в межах 0,5– 0,75 м і між рядами 2–3 м.

Майно зберігається на стелажах по видах і категоріях.

Перед постановкою на тривале зберігання техніки, яка була у вживанні, проводиться перевірка її технічного стану, технічне обслуговування і консервація. У процесі огляду і технічного обслуговування виявлені недоліки усуваються.

Нова техніка, що надійшла з підприємств промисловості, ставиться на зберігання без проведення робіт з консервації і технічного обслуговування. Перевірка стану цієї техніки обмежується зовнішнім оглядом і усуненням виявлених порушень комплектності, фарбування та інших захисних покрить.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 644 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...