Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Б) недоторкані запаси



Запаси поточного забезпечення зберігаються на продовольчому складі військової частини по нормам пайків на мирний час, а недоторкані запаси - на складі "НЗ" за нормами харчування на воєнний час. "НЗ" витрачається по особливій указівці і перш за все в період мобілізаційного розгортання військової частини, а також в начальний період війни.

Розміри запасів поточного забезпечення продовольства визначаються з урахуванням особливості дислокації військ (віддаленості їх від баз забезпечення, умов підвезення), завдань, які виконуються, а також можливостей по зберіганню (утриманню) продовольства.

Продовольство поточного забезпечення в мирний час використовується:

• для приготування їжі по встановленим нормам пайків;

• для забезпечення за платню офіцерського складу, робочих і службовців армії і флоту та членів сімей всіх військовослужбовців в місцевостях, де відсутня торгівельна сітка і колгоспні ринки;

• для забезпечення штатних тварин військових частин за встановленими нормами;

• для створення запасів в цілях безперебійності в забезпеченні.

При переведенні військової частини на воєнне положення запаси поточного забезпечення зараховуються на покриття мобілізаційних потреб самої військової частини, а надлишкові - на покриття потреб військ, які залишаються на території військ ОК воєнного часу.

Наявність повного сортименту продуктів, необхідних за нормами продовольчих пайків, - необхідна умова безперебійного функціонування системи продовольчого забезпечення. Але зберігати продукти, які швидко псуються у свіжому виді (м'ясо, рибу, яйця та інші) в повному обсязі із-за відсутності достатньої кількості холодильних ємностей не представляється можливим. Тому поруч із свіжими продуктами утримуються і консервовані — консерви м'ясні, рибні тощо.

Свіжі картопля і овочі військовими частинами заготовлюються в період сезонних заготівель із розрахунку забезпечення цими продуктами до нового року врожаю.

Розміри запасів поточного забезпечення, які знаходяться на складі військової частини, суворо контролюються при перевірках, інспекціях ревізіях, так як зниження рівня встановлених запасів — це підрив бойової і мобілізаційної готовності продовольчої служби, а значить, і військової частини в цілому.

Запаси поточного забезпечення військових частин поповнюються із:

а) продовольчих складів органів;

б) баз і складів постачальників: (це цивільні підприємства, наприклад,
хліб отримується від хлібозаводів, м'ясо, масло тваринне - відповідно від
м'ясокомбінату і молокозаводу і т.д.).

Одержання продовольства із забезпечуючого складу, а також із складів і баз місцевих постачальників здійснюється за рахунок фондів, розподіляємих вищестоящими органами управління служби.

Постачання продовольства військовим частинам може здійснюватись:

а) централізовано;

б) через приймальника військової частини;

в) по залізниці.

ВИСНОВОК.

1. Запаси продовольства поточного забезпечення створюються в військовій частині з метою підтримання її постійної бойової та мобілізаційної готовності, а також організації безперебійного, різноманітного харчування військовослужбовців по установленим нормам.

2. Розміри запасів поточного забезпечення для військ ОК встановлюються начальником Тилу Збройних Сил.

3. Продовольство одержується із військових складів ОК і баз місцевих постачальників.

Основною задачею та кінцевою метою продовольчого забезпечення являється повноцінне, безперебійне та високоякісне харчування особового складу Збройних Сил України.

1-ше навчальне питання. БУДОВА І ОБЛАДНАННЯ ПРОДОВОЛЬЧОГО СКЛАДУ ВІЙСЬКОВОЇ ЧАСТИНИ. – 135 хв.

Основними заходами, що забезпечують зберігання продовольства, техніки та майна продовольчої служби, є:

правильне розміщення, раціональне планування, будова, обладнання і спеціалізація приміщень складу за видами продовольства, техніки та майна, постійна підтримка в приміщеннях складу чистоти і порядку;

створення оптимальних умов зберігання для кожного виду продовольства, техніки та майна;

ретельний контроль кількості й якості продовольства, техніки та майна, що надходять і зберігаються на складі;

правильна організація зберігання продовольства, техніки та майна і своєчасне проведення заходів, що забезпечують їхнє зберігання (освіження, підробіток, боротьба зі шкідниками продовольства, технічне обслуговування, консервація і пере консервація техніки та ін.);

правильна організація обліку продовольства, техніки та майна і видачі їх зі складу відповідно до вимог Тимчасового керівництва з обліку;

чітка організація протипожежної охорони, суворе дотримання правил охорони праці і технік безпеки.

Зберігання продовольства, військової техніки та майна організовується на продовольчих складах, а також на військових продовольчих складах.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 616 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...