Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Значення автотранспорту



Автотранспорту належить більша роль і особливе місце в забезпеченні перевезень в Україні. Він більш мобільний і краще пристосований до споживачів транспортних послуг. Автотранспорт не вимагає залізничних шляхів і може використовуватися в будь-якій місцевості, хоча для цього також потрібні дороги.

Автотранспорт – єдиний у своєму роді вид транспорту, який може забезпечити перевезення вантажів «від дверей до дверей». Інакше кажучи, цей вид транспорту якоюсь мірою компенсує недолік залізниці й інших видів транспорту. За рахунок мобільності й оперативності роботи автотранспорт займає свою нішу в ринкових відносинах і скоріше доповнює інші види транспорту, ніж конкурує з ними. Автотранспорт виконує перевезення малими партіями вантажів і пасажирів, тому й відрізняється від інших видів транспорту.

Автотранспорт заслужено називають найбільш масовим у єдиній транспортній системі СНД. Забезпечуючи початкову й кінцеву стадії транспортного процесу, він щорічно перевозить вантажів більше, ніж усі інші види транспорту, разом узяті.

Автотранспорт виконує 2 функції:

єднальна ланка між іншими видами транспорту;

самостійний вид транспорту.

Автотранспорт виконує великий обсяг пасажирських перевезень. Особливо висока питома вага автомобілів у внутрішньоміських перевезеннях. Зростають автобусні перевезення в приміському, міжміському й міжнародному сполученнях.

У МТБ автотранспорту головне місце займають рухомий склад, дорожня мережа й автотранспортні підприємства (АТП).





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 511 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...