Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок виконання вправи. 1. За командою "Вузол для пiдйому рукавної лiнiї (шанцевого iнструмента) на дах (або на поверх) - зв'язати" пожежник бере лiвою рукою короткий



1. За командою "Вузол для пiдйому рукавної лiнiї (шанцевого iнструмента) на дах (або на поверх) - зв'язати" пожежник бере лiвою рукою короткий, а правою рукою (долонею вверх) – довгий кiнець мо­­­тузки на вiдстанi вiд лiвої руки приблизно 25 см, робить петлю та пе­­­рекладає її у лiву руку. Вдруге бере мотузку, робить iншу петлю та накладає її на першу. Надягає обидвi петлi на рукав біля ствола та затягує їх у вузол. Потiм протягає довгий кiнець мотузки вздовж ство­­­ла, робить петлю та затягує її довгим кiнцем мотузки. На шанцевому iнструментi подвiйна петля закрiплюється пiд широкою частиною, а оди­­­нарна - на протилежному кiнцi.

За командою "Вузол - розв'язати" пожежник послаблює довгий кi­­­нець мотузки та знiмає петлю зi ствола (лома, багра, лопати), потiм послаблює вузол та знiмає мотузку зі ствола (лома, багра, лопати).

3. Для підйому рукавної лінії на висоту за допомогою рятувальної мотузки призначається два пожежника №1 і №2. За командою "Ствол на дах (вікно 3-го поверху), лінію мотузкою - руш!", пожежник №1 з ряту­­­вальною мотузкою та рукавною затримкою піднімається вверх, попереджає осіб, які знаходяться внизу словом “Остерігайтесь” та після відповіді “Так, остерігайтеся” скидає рятувальну мотузку вниз, залишаючи один кінець мотузки у себе. По­­­жежник №2 розмотує рукава, з'єднує їх між собою, приєднує ствол та на мотузці в'яже вузол для підйому на висоту ПТО. За командою пожежник №1 піднімає рукавну лінію мотузкою, створюючи необхідний запас рукава, закріплює його за конструкцію будівлі рукавною затримкою. Пожежник №2 допомагає піднімати рукавну лінію.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 374 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...