Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організація і види контролю ГТУ



При експлуатації компресорних станцій з газотурбінним приводом існує досить складна за структурою система контролю технічного стану агрегатів. Контроль може виконуватися безпосередньо на працюючих установках за допомогою КВП і автоматизованих засобів контролю, а також при проведенні різних форм ТО і при поточному ремонті.

Контроль технічного стану (ТС) організовується і проводиться відповідно до державних стандартів за інструкціями і “Правилами технічної експлуатації компресорних цехів з газотурбінним приводом”.

Технічний стан – це сукупність властивостей агрегатів, що характеризуються у визначений момент часу ознаками, установленими нормативно-технічною документацією на даний агрегат. Ознаками ТС можуть бути визначені значення кількісних і якісних характеристик властивостей агрегатів, для яких визначені припустимі області працездатності.

Існує визначена система порядку контролю ТС агрегатів, а також якості ТОіР, що покладається на посадових осіб, передбачених експлуатаційною документацією.

До об’єкта експлуатації додається експлуатаційна документація, у якій передбачається періодичність, обсяг і технологія контролю ТС, а також застосовувані при цьому методи і засоби. В окремих випадках можуть призначатися додаткові види оглядів з відповідними спеціальними вказівками по їх проведенню.

Важливим етапом контролю є наступний аналіз причин виникнення несправностей і відмов, а також ступеня їхнього впливу на працездатність усього вузла чи агрегату. При цьому призначаються заходи щодо виявлення їх на інших ГТУ і попередження повторної появи їх у процесі роботи. Якщо виявлені несправності і відмовлення, загрожують виникненню аварійної ситуації, то начальник компресорного цеху зобов’язаний негайно повідомити про це головного інженера “Укртрансгаз” з метою проведення профілактичних заходів на всіх КС.

Усі посадові особи компресорної станції повинні постійно узагальнювати досвід і вивчати причини пошкоджень і відмов, виявлених при контролі ТС агрегатів, уживати заходів по удосконалюванню системи контролю і підвищенню їхньої ефективності.

В умовах науково-технічного прогресу і постійного удоскона- лювання лення ГТУ особливо важливими задачами стають розробка і впровадження прогресивних методів і засобів контролю, удосконалювання системи керування експлуатаційною надійністю і рівнем безвідмовності ГТУ.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 202 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...