Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Облік фінансових результатів



Фінансовий результат діяльності підприємства за поточний звітний період (місяць, квартал або рік) від звичайної діяльності і надзвичайних подій визначається на рахунку 79 „Фінансові результати”.

За кредитом рахунку 79 „Фінансові результати” відображаються суми в порядку закриття рахунків обліку доходів, за дебетом – суми в порядку закриття рахунків обліку витрат, а також належна сума нарахованого податку на прибуток. Сальдо рахунка 79 „Фінансові результати” при його закритті списується на рахунок 44 „Нерозподілені прибутки (непокриті збитки”).

Рахунок 79 „Фінансові результати” має наступні субрахунки:

791 „Результат операційної діяльності”;

792 „Результат фінансових операцій”;

793 „Результат іншої звичайної діяльності”;

794 „Результат надзвичайних подій”.

На субрахунку 791 „Результат операційної діяльності” визначається прибуток (збиток) від операційної діяльності підприємства.

За кредитом субрахунку відображається в порядку закриття рахунків 70 „Доходи від реалізації”, 71 „Інший операційний дохід” сума доходів від реалізації товарів, готової продукції, робіт, послуг та від іншої операційної діяльності, за дебетом - сума в порядку закриття рахунків обліку собівартості реалізованих товарів, готової продукції, робіт і послуг (90 „Собівартість реалізації”), адміністративних витрат (92 „Адміністративні витрати”), витрат на збут (93 „Витрати на збут”), інших операційних витрат (94 „Інші витрати операційної діяльності”).

При закритті рахунків доходів і витрат операційної діяльності складаються наступні бухгалтерські проведення (табл.9.7.)

Таблиця 9.7





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 248 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...