Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Приклад 6.5



Підприємство створює торговельну марку (товарний знак[1]). Дизайнерські послуги з розробки макету товарного знаку 2400 грн., у т.ч. ПДВ 400 грн. Послуги патентого повіреного з питань отримання правової охорони товарного знака 600 грн., у т.ч. ПДВ 100 грн. Державне мито за видачу свідоцтва та збори за дії, пов‘язані з охороною права на знак 1335 грн. (1000+85+150+100).

№ з/п Зміст господарської операції Кореспонденція рахунків Сума, грн
Дебет Кредит
  Перераховано аванс за дизайнерські послуги 371 «Розрахунки за виданими авансами» 311 «Поточні рахунки в національній валюті»  
  Нараховано податковий кредит з ПДВ 641«Розрахунки за податками» 644 «Податковий кредит»  
  Перераховано аванс за послуги патентного повіреного 371 «Розрахунки за виданими авансами» 311«Поточні рахунки в національній валюті»  
  Нараховано податковий кредит з ПДВ 641«Розрахунки за податками» 644 «Податковий кредит»  
  На підставі актів наданих послуг визнано витрати 91 «Загальнови-робничі витрати», 93 «Витрати на збут» 685 «Розрахунки з іншими кредиторами»  
  Відображено залік податкового кредиту 644 «Податковий кредит» 685 «Розрахунки з іншими кредиторами»  
  Здійснено взаємозалік заборгованостей 685 «Розрахунки з іншими кредиторами» 371 «Розрахунки за виданими авансами»  
  Сплачено збір за подання заявки на товарний знак 91 «Загальнови- робничі витрати», 93 «Витрати на збут» Кредит 311 «Поточні рахунки в національній валюті»  
  Сплачено державне мито за видачу свідоцтва на товарний знак 91 «Загальновиробничі витрати», 93 «Витрати на збут» 311 «Поточні рахунки в національній валюті»  
  Сплачено збір за публікацію відомостей про видачу свідоцтва на товарний знак 91 «Загальновиробничі витрати», 93 «Витрати на збут» 311 «Поточні рахунки в національній валюті»  
  Сплачено збір за клопотання про надання виписки з Державного реєстру свідоцтв на знаки для товарів і послуг 91 «Загальновиробничі витрати», 93 «Витрати на збут» 311 «Поточні рахунки в національній валюті»  

Отримання НА як внеску до статутного капіталу

Відповідно до п. 14 П(С)БО 8 первісною вартістю нематеріальних активів, отриманих у статутний капітал підприємства, є погоджена засновниками (учасниками) підприємства їх справедлива вартість з урахуванням витрат, передбачених п. 11 П(С)БО 8. Як справедлива вартість нематеріальних активів, що вносяться до статутного капіталу підприємства, може бути прийнята вартість, зафіксована в засновницьких документах.

Так, для сторони, що передає, операції з унесення нематеріальних активів до статутного фонду іншої особи прирівнюються до їх продажу, а для сторони, що одержує, операції з включення нематеріальних активів до складу статутних фондів прирівняні до придбання цих нематеріальних активів. Таким чином, отримання нематеріальних активів як внеску до статутного капіталу для емітента корпоративних прав вважається придбанням таких нематеріальних активів і, отже, за умови використання нематеріальних активів у господарській діяльності, він отримує право на амортизацію та на податковий кредит з ПДВ.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 328 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...