Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Термінологічний словник. Постійне населення (ПН)– населення, яке постійно проживає на момент перепису на даній території, враховуючи тимчасово відсутніх



Постійне населення (ПН) – населення, яке постійно проживає на момент перепису на даній території, враховуючи тимчасово відсутніх.

Наявне населення (НН) – населення, яке знаходиться на момент перепису на даній території, враховуючи тимчасово проживаючих.

Тимчасово проживаючі (ТП) – особи, які постійно проживають в іншому населеному пункті, але на момент перепису перебувають в даному населеному пункті.

Тимчасово відсутні (ТВ) – особи, які постійно проживають у даному населеному пункті, але на момент перепису перебувають в іншому населеному пункті.

Природний приріст населення – різниця між кількістю народжених живими і кількістю померлих.

Коефіцієнти народжуваності і смертності – відношення відповідно кількості народжених (живими) і кількості померлих протягом календарного року до середньорічної кількості наявного населення. Обчислюється в проміле.

Коефіцієнт шлюбності – відношення кількості зареєстрова­них протягом року шлюбів до середньорічної кількості населення. Обчислюється в проміле.

Коефіцієнт розлучуваності – відношення кількості зареєстрованих за рік розлучень до середньорічної кількості населення. Обчислюється в проміле.

Вікові коефіцієнти народжуваності – відношення кількості народжених за рік у жінок даної вікової групи до середньорічної кількості жінок у цьому віці. Обчислюється в проміле.

Вікові коефіцієнти смертності – відношення кількості померлих у даному віці за рік до середньорічної кількості осіб даного віку. Обчислюється в проміле.

Коефіцієнти смертності за причинами смерті – відношення кількості померлих від вказаних причин смерті до середньорічної кількості наявного населення. Обчислюється в проміле.

Коефіцієнти дитячої смертності – відношення кількості померлих у віці до 1 року до кількості народжених живими.

Коефіцієнт життєвості – відношення кількості народжених (живими) до кількості померлих за рік. Обчислюється у відсотках.

Валова міграція населення – сума прибулих та вибулих на постійне місце проживання.

Сальдо міграції або механічний приріст (скорочення) насе­лення – різниця між кількістю прибулих і кількістю вибулих на постійне місце проживання.

Коефіцієнт прибуття населення – відношення кількості прибулих на постійне місце проживання за рік до середньорічної кількості населення. Обчислюється в проміле.

Коефіцієнт вибуття населення – відношення кількості вибулих на постійне місце проживання в інші місця за рік до середньорічної кількості населення. Обчислюється в проміле.

Коефіцієнт природного приросту (скорочення) населення – різниця між коефіцієнтами народжуваності і смертності. Обчислю­ється в проміле.

Коефіцієнт механічного приросту (скорочення) населення – різниця між коефіцієнтами прибуття і вибуття. Обчислюється в проміле.

Коефіцієнт загального приросту (скорочення) населення – сума коефіцієнтів природного і механічного приросту (скорочення). Обчислюється в проміле.

Фертильний вік – це дітородний вік жінок. Статистичні межі фертильності – від 15 до 49 років.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 849 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...