Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Комутатори Ethernet



Комутатор – універсальний пристрій 2-го рівня, який використовується для з'єднання декількох вузлів. У більш складному варіанті комутатор підключається до одного чи декількох комутаторів для створення, контролю та обслуговування резервних каналів і з'єднань VLAN. Комутатор однаково обробляє всі типи трафіку, незалежно від їхнього призначення.

Комутатори можуть ділити локальну мережу LAN на сегменти (segments), які складаються з кількох робочих станцій. Таким чином з одного великого сегменту створюються вільні від колізій домени. Комутатори рівня 2 є апаратними. Вони пересилають трафік зі швидкістю, що відповідає швидкості передачі середовища, використовуючи внутрішні схеми, що фізично з'єднують кожен порт з усіма іншими портами.

Комутатор - це пристрій, який направляє потік повідомлень від одного порта до іншого, обробляючи МАС-адресу одержувача в межах даного кадру. Комутатор не підтримує обмін трафіком між різними локальними мережами. У контексті моделі OSI комутатор працює на рівні 2. Рівень 2 - це канальний рівень.

Існує кілька моделей комутаторів Ethernet, здатних задовольнити різні потреби користувачів. Комутатор Ethernet серії Cisco Catalyst 2960 призначений для мереж компаній та філій середнього розміру. Комутатори з цієї серії представлені на рис.10.1.

Рис.10.1. Комутатори серії Cisco 2960

Комутатори серії Catalyst 2960 являють собою автономні пристрої фіксованої конфігурації, які не підтримують модулі або слоти для флеш-карт. Оскільки фізичну конфігурацію змінити не можна, комутатори фіксованої конфігурації повинні вибиратися виходячи з необхідної кількості та типу портів. Комутатори серії 2960 забезпечують зв'язок по протоколу 10/100 Fast Ethernet і 10/100/1000 Gigabit Ethernet. Ці комутатори використовують програмне забезпечення Cisco IOS і настроюються за допомогою графічного інтерфейсу користувача SDM або інтерфейсу командного рядка CLI. Передня панель коммутатора Cisco 2960 представлена на рис.10.2.

Рис.10.2. Передня панель комутатора Cisco 2960





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 384 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...