Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Протокол IMAP4



IMAP-сервер також приймає і зберігає повідомлення, адресовані його користувачам. Тим не менш, повідомлення можуть зберігатися в поштових скриньках користувачів, якщо вони не будуть явно видалені самими користувачами. У самої останньої версії протоколу IMAP - IMAP4 запити від клієнтів прослуховуються через порт 143.

Протокол доступу до повідомлень в Інтернеті (IMAP4) передбачає інший метод вилучення поштових повідомлень з сервера. Його відмінність від POP3 полягає в тому, що при підключенні користувача до сервера IMAP в клієнтський додаток завантажуються тільки копії повідомлень. Вихідні повідомлення залишаються на сервері до тих пір, поки вони не будуть видалені вручну. Користувачі переглядають копії повідомлень в клієнтах електронної пошти.

Користувачі можуть організувати на сервері ієрархічну файлову структуру для впорядкування та зберігання пошти. Ця структура також дублюється клієнтом електронної пошти. Якщо користувач вирішує видалити повідомлення, воно синхронно видаляється з клієнта і з сервера.

Малим і середнім підприємствам протокол IMAP надає безліч переваг. IMAP забезпечує довгострокове зберігання поштових повідомлень на серверах електронної пошти та їх централізоване резервне копіювання. Він також дозволяє співробітникам працювати з повідомленнями з будь-якого місця, використовуючи різні пристрої і клієнтське ПЗ. Звична для користувача структура папок поштової скриньки не залежить від того, яким чином користувач звертається до поштової скриньки.

Для ISP протокол IMAP, можливо, не є кращим вибором. Можуть знадобитися істотні витрати на придбання та обслуговування великих дискових сховищ для великого обсягу кореспонденції. Крім того, якщо клієнти вимагають регулярного резервного копіювання своїх поштових скриньок, витрати ISP зростуть ще сильніше.

На різних платформах мережевих операційних систем використовуються різні сервери електронної пошти.

Після встановлення з'єднання між клієнтом і сервером електронної пошти починається завантаження та перегляд повідомлень. Більшість клієнтів електронної пошти налаштовані або на POP3, або на IMAP4 в залежності від типу сервера електронної пошти, на якому зареєстровано поштову скриньку. Клієнти електронної пошти також повинні відправляти електронну пошту на сервер по протоколу SMTP.

Сервери електронної пошти налаштовуються на обробку вхідної та вихідної пошти.

Типові налаштування клієнта електронної пошти:

ü Ім'я сервера POP3 або IMAP4;

ü Ім’я сервера SMTP;

ü Ім'я користувача;

ü Пароль користувача;

ü Фільтри небажаної пошти.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 212 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...