Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Фундаменти. Фундаменти каркасних багатоповерхових промислових будівель аналогічно з одноповерховими, як правило



Фундаменти каркасних багатоповерхових промислових будівель аналогічно з одноповерховими, як правило, вирішуються із залізобетонних ступінчастих фундаментів під колони, що окремо стоять, і залізобетонних фундаментних балок під стіни будівлі.

В цілях індустріалізації будівництва фундаменти під колони приймаються збірні. Збірні фундаменти можуть складатись з одного елементу або з декількох /3-4/ елементи. При проектуванні збірних фундаментів слід віддавати перевагу фундаментам, що складаються з одного блоку. Цілісні збірні фундаменти зазвичай виконуються ступінчастими, як правило, з одним рівнем і із стаканом для установки колони.

Глибина стакана фундаменту приймається на 50 мм більше глибини закладення колони, тобто дно стакана розташовується на 50 мм нижче за проектну відмітку низу колони з тим, щоб за допомогою підливки цементного розчину компенсувати можливі неточності в розмірах і заставлянні фундаментів.

Зазори між стінками стакана і колоною мають бути по низу 50 і по верху 75 мм. Товщина дна стакана повинна прийматися не менше 200 мм.

Товщина стінок стакана приймається залежно від умов роботи фундаменту, при всіх випадках товщина стінки стакана має бути не менше 200 мм.

Розміри підошви фундаментів вибирають за розрахунком, кратні 100 мм. Глибина заставляння фундаменту залежить від місцевих умов.

При необхідності глибшого заставляння фундаментів, чим можливе, з даних блоків, під ними роблять подушку з піску або з худого бетону.

Фундаменти для збірних залізобетонних колон повинні виконуватися з врахуванням закінчення робіт нульового циклу до монтажу конструкцій каркаса, що обумовлює відмітка верху фундаменту – 0,15 м за умовну відмітку ± 0,00 зазвичай приймається рівень підлоги першого поверху/. Фундаментні блоки, як правило, укладають на вирівняний шар грубозернистого піску близько 100 мм при щільних сухих грунтах. За наявності слабких грунтів влаштовується підготовка товщиною 100 мм з худого бетону. Прив'язка фундаментів до розбивочних осей визначається прив'язкою колон.

У багатоповерхових, як і в одноповерхових промислових будівлях каркасного типа, стіни, як правило, спираються на фундаментні балки. Для будівель з кроком колон 6 м-кодів із стінами, що самонесучими або навісними, розроблено типові креслення фундаментних балок – серія КЕ – 01 – 23, випуск 1. Фундаментні балки таврового перетину прийняті двох довжин: 4950 мм, основні для середніх прольотів стенів, і 4450 мм – балки, що укладаються в торців будівлі і в температурних швів. Висота балок 400 мм. Розташовуються балки для зовнішніх стенів в зовнішніх граней колон, для внутрішніх стенів – між колонами на подовжній розбивочній осі. Балки вільно встановлюються на бетонні стовпчики необхідної висоти, що бетонуються на уступах фундаментів колон. Верхня грань балок розташовується на 30 мм нижче за рівень чистої підлоги з врахуванням розташування верхнього обріза фундаментів колон на відмітці – 0,15. Укладання фундаментних балок під отворами для воріт не допускається, оскільки балки не розраховані на навантаження від транспорту. Балки виготовляються з бетону марки 200 без попередньої напруги. Деталі того, що спирається балок змальовані на рисунку 3.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 407 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...