Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Температура. Температура (від лат. temperatura - належне змішування, домірність, нормальний стан), фізична величина



Температура (від лат. temperatura - належне змішування, домірність, нормальний стан), фізична величина, що характеризує стан термодинамічної рівноваги макроскопічної системи. Температура – одна з властивостей у природі, що виражається кількісно.Температура воздуха в среднем уменьшается с увеличением широты места наблюдений и очень заметно изменяется в зависимости от характера поверхности, над которой ее измеряют. Температура повітря в середньому зменшується зі збільшенням широти місця спостережень і залежить від характеру поверхні, над якою її вимірюють.В Международной системе единиц (СИ) термодинамическая температура входит в состав семи основных единиц и выражается в кельвинах. У Міжнародній системі одиниць (СІ) термодинамічна температура, одиницею якої є градус Кельвіна, входить до складу семи основних одиниць.В состав производных величин СИ, имеющих специальное название, входит температура Цельсия, измеряемая в градусах Цельсия. До складу похідних величин СІ, що мають спеціальну назву, входить температура Цельсія, яка вимірюється у ˚С (температура танення льоду (0 °C) і температура кипіння води (100 °C)). Это удобно, так как большинство климатических процессов, процессов в живой природе и т. д. связаны с этим диапазоном. Це зручно, оскільки більшість кліматичних процесів, процесів у живій природі пов'язані з цим діапазоном Градус Цельсия по определению равен Кельвину.(табл. 1).

Таблиця 4.5.1 Пересчёт температуры между основными шкалами1.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 513 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...