Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Проблеми реалізації сукупного продукту



ПРИ ПРОСТОМУ ВІДТВОРЕННІ ПРИ РОЗШИРЕНОМУ ВІДТВОРЕННІ  
1. I(V+M)=IC Національний доход створений у першому підрозділі повинен відповідати фонду заміщення, створеного у другому підозділі. 1. I(V+M) > IIC Націнальний доход створений у першому підрозділі, повинен бути більший від фонду заміщення, створеного у другому підрозділі.  
2. I (C+V+M)= IC + IIC Продукція першого підрозділу повинна відповідати фонду заміщення в обох підрозділах. 2/ I(C+V+M) > IC + IIC Продукція першого підрозділу повинна бути більша від суми фондів заміщення в обох підрозділах.  
3. I (V+M) +II(V+M)=II(C+V+M) Чистий національний продукт,що створюється в обох підозділах повинен відповідати продукту другого підрозділу. 3. I (V+M) +I(V+M)>II(C+V+M) Чистий (національни) продукт, що створюється в обох підрозділах має бути більший продукту другого підрозділу.  

Практика показала, що в реалізації суспільного продукту в умовах командно- адміністративної системи відбувались значні порушення. Продукція першого підрозділу, що мала йти на відновлення спожитих засобів виробництва, часто спрямовувалась на створення нового виробнитцва. Це призвело до того, що наприкінці 90-х років на багатьох підприємствах засоби праці були майже повністю зношені.

Для оздоровлення економіки потрібно перейти до інтенсивного типу відтворення:

n підвищення ефективності суспільного виробництва на основі НТП;

n поліпшення якості виробництва продукції і послуг;

n забезпечення нової якості економічного зростання, що характеризується:

n посиленням соціальної справедливості;

n перехід до всебічної інтенсифікації виробництва;

n постійне оновлення виробничого апарату і продукції, що випускається;

n значне поліпшення якості продукції виробничого і невиробничого призначення.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 156 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...