Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення кількісного та професійно-кваліфікаційного складу бригади виконавців виробничого процесу



Для виконання даного практичного заняття студентам необхідно засвоїти тему лекційного курсу «Трудові ресурси і трудовий потенціал суспільства».

Вивчення даної теми необхідно розпочати із засвоєння понять «населення», «трудові ресурси», «робоча сила», «трудовий потенціал». При цьому варто розрізняти ці терміни. Так, термін «населення» – це природна, що історично склалася і безупинно відтворюється в процесі виробництва і відтворення життя, сукупність людей, які проживають на визначеній території, – у селі, місті, районі, регіоні, країні. Термін «трудові ресурси» – це працездатна частина населення, яка здатна виробляти матеріальні блага, надавати послуги і виконувати роботу. При цьому узагальненим поняттям «трудові ресурси» є працездатний вік, що визначається системою законодавчих актів. Варто засвоїти, хто належить до трудових ресурсів відповідно до статистичної звітності, а також те, що за класифікацією МОП працездатне населення підрозділяється на три категорії: зайняті, безробітні і поза робочою силою.

Студентам необхідно вивчити терміни «економічно активне населення» та «економічно неактивне населення», а також яка частина населення відноситься до активного, а яка до неактивного населення.

Під час проведення заняття студенти виконують тестові завдання та розв’язують прикладні завдання.

Отримані практичні навички закріплюються студентами напряму підготовки «Економіка підприємства» під час виконання курсової роботи з дисципліни, студентами інших напрямів підготовки – при виконанні індивідуальної контрольної роботи.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 525 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...