Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розроблення калькуляції витрат праці та заробітної плати



Для виконання даного практичного заняття студентам необхідно засвоїти поняття, мету розроблення й призначення даного типу калькуляцій; засвоїти методику розроблення типової калькуляції на виконання певного виду або комплексу робіт та послідовність етапів його виконання.

На занятті розглядається приклад розроблення калькуляції витрат праці й заробітної плати для комплексної будівельної бригади.

Отримані практичні навички закріплюються студентами напряму підготовки «Економіка підприємства» під час виконання курсової роботи з дисципліни; студентами інших напрямів підготовки – під час виконання контрольних робіт.

Калькуляція даного виду використовується для нормування витрат праці та заробітної плати робітників – виконавців певного виду робіт (або комплексу робіт) на 1 об’єкт або конструктивний елемент чи заданий обсяг робіт. Складають такі калькуляції з використанням Єдиних або місцевих норм і розцінок і додають до наряду на підрядні роботи. У калькуляції містяться розділи: А – основні роботи; Б – допоміжні роботи; В – транспортні роботи.

Калькуляції розробляються на бланках встановленої форми.

При складанні калькуляції графи 1 – 5 та 7, 8 заповнюються за даними збірників норм і розцінок; графа 6 заповнюється згідно запланованих обсягів робіт; графа 9 розраховується множенням графи 6 на графу 7; графа 10 – множенням графи 6 на графу 8. На заключному етапі підбиваються підсумки до кожного розділу та всього за калькуляцією.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 323 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...