Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лекція 19



АРХІВУВАННЯ ІНФОРМАЦІЇ

ПЛАН

1. Загальні відомості про процес архівування.

2. SFX- архів.

3. Оглядвідомих форматів архівування та їх архіваторів.

4. Огляд програми WinRar.

Архівування – це процес стискування інформації (файлів, груп файлів, каталогів, цілих дисків) з метою економії дискового простору, захисту її від несанкціонованого доступу.

При збереженні, резервному копіюванні інформації тощо, якої б місткості не були ваші диски, завжди бажано стиснути файли так, щоб вони займали якомога менше місця. Найпростіше це робиться за допомогою програм, які звуться архіваторами. Зауважу, що ці програми не тільки стискають інформацію в окремому файлі, але й можуть поміщувати в один архів групу (звичайно, споріднених за якоюсь ознакою) файлів.

Архівування проводять для:

§ економії дискового простору;

§ захисту інформації за допомогою паролю;

§ зберігання резервних копій найбільш важливої інформації;

§ швидшої передачі файлу по комп’ютерних мережах.

При експлуатації комп'ютера з різних причин можливе пошкодження або втрата інформації на магнітних дисках. Це може відбутися внаслідок як фізичного пошкодження дисків, так і пошкодження інформації вірусом. І тому для зменшення втрат в таких випадках, потрібно мати архівні копії файлів.

Заархівовані архіватором програми займають в середньому від 20 до 90% свого початкового обсягу, що дозволяє на тій же кількості носіїв зберігати більшу кількість інформації. Архіватор об'єднує групу програм під одним іменем, що дозволяє запобігати втраті деяких файлів. Можливе поновлення в архіві нових версій файлів. Архіватор зберігає в архіві імена каталогів та файлів. Надає можливість написання коментарів до архіву.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 292 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...