Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Очищення дисків



У процесі роботи з дисками їх вільний простір заповнюється файлами. Для створення нових файлів виникає проблема звільнення місця від уже не потрібних файлів. Програма очищення диску використовується для вивільнення простору на жорсткому диску шляхом видалення тимчасових файлів Internet, компонент Windows і програм, які вже не використовуються, а також очищення корзини.

Таких файлів накопичується дуже багато, для прикладу файли, які вилучені у корзину, місце на диску не звільняють. Для вилучення непотрібних файлів існує програма Очистка диска, завантажується за допомогою меню Пуск/ Программы/ Стандартные/ Служебные/ Очи­стка диска або у вікні властивостей диску (ПКМ на диску / Свойства, вкладника Общие натиснути кнопку , рис.60).

Рис.60-Вікно програмиОчистка диска
У результаті на екрані з’являється діалогове вікно з активною вкладкою Очистка диска, де міститься перелік файлів, доступних для видалення, а також вказаний можливий об’єм простору, що можна вивільнити. Файли, що видаляються, необхідно позначити встановленням відповідних прапорців. Для вивільнення додаткового дискового простору у діалоговому вікні слід перейти на вкладку Дополнительно (рис.60). Для видалення компонент Windows і програм, що не використовуються, а також «непотрібних» контрольних точок відновлення слід для кожного з перелічених елементів натиснути кнопку Очистить, а потім у вікні запиту вказати файли для видалення.

Контрольні запитання

1. Як здійснюється доступ до службових програм Windows?

2. Що таке форматування диску?

3. Яки види форматувань Ви знаєте? Коротко описати про них.

4. Як вивільнити додатковий дисковий простір за допомогою команди очищення диску?

5. Які фізичні та логічні помилки виправляє програма перевірки диску?

6. Що таке дефрагментація диску? Як вона здійснюється?






Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 785 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...